Αρχείο

ΑΙΣΧΟΣ ! Αλβανοί εμπόδισαν Σέρβους να τελέσουν θεία λειτουργία στον Ι. Ν. της Παναγίας στο Κοσσυφοπέδιο – Φώναζαν «Θα σας κάψουμε μαζί με τις εκκλησίες σας» (VIDEO)


Απίστευτη βαρβαρότητα των μουσουλμάνων  Αλβανών στο χωριό Mushtisht στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όταν μια ομάδα περίπου 150 εκτοπισμένων Σέρβων που ήρθε σtο χωρίο,  «εμποδίστηκε» να πραγματοποιήσει  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας με την ευκαιρία της αποδόσεως της  εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ( παλαιό ημερολόγιο), αναφέρουν τα σερβικά και αλβανικά  ( με άλλη ερμηνεία)  ΜΜΕ.

Οι Αλβανοί συγκεντρώθηκαν κοντά στο χωριό Mušutište, και  συγκρούστηκαν με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, απειλώντας ταυτόχρονα τους Σέρβους  ότι « θα πεθάνουν αργά και βασανιστικά εάν ξαναπατήσουν  και πάλι το πόδι τους» στο Κοσσυφοπέδιο.

20160828202717694646

Η κατάσταση ήταν από νωρίς εξαιρετικά τεταμένη και δεν άργησε να εκτραχυνθεί όταν έκαναν την εμφάνιση τους τα λεωφορεία με τους Σέρβους ορθόδοξους πιστούς .

Οι «νταήδες» Αλβανοί κοσοβάροι με  τσάπες, γκασμάδες  και άλλα γεωργικά εργαλεία , αλλά  και με πέτρες  στα χέρια υποδέχθηκαν του Σέρβους οι οποίοι κατοικούσαν κάποτε στο χωριό αυτό (1999).

Η επέμβαση της αστυνομίας δεν ήταν ικανή να κατευνάσει το μανιασμένο πλήθος που φώναζε «Γαμώτο σας θα σας σκοτώσουμε όλους» , «θα σας κάψουμε  μαζί με τις εκκλησίες σας», και « δεν ανήκετε  εδώ», « Ο UCK θα σας στείλει να βλέπετε τα ψάρια», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα και τα σχόλια που  ακούστηκαν από τον  μαινόμενο  όχλο.

Τρία λεωφορεία που μετέφεραν περίπου 150 εκτοπισμένους  Σέρβους στο χωριό  Mushtisht , μετά από περισσότερο από τέσσερις ώρες αναμονής, επέστρεψαν πίσω λόγω των έντονων διαμαρτυριών των Αλβανών, «αποτυγχάνοντας»   να επισκεφθούν την ερειπωμένη εκκλησία της Παναγίας και τις περιουσίες τους.

Ούτε οι βάρβαροι Οθωμανοί Τούρκοι δεν έκαναν τέτοια πράγματα σε θέματα θρησκείας στους Ορθόδοξους Σέρβους , δήλωσαν μερικοί ηλικιωμένοι Σέρβοι  .

Όλες αυτές οι ανίερες πράξεις και συμπεριφορές όμως είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί σε όλες τις χώρες που φιλοξενούν Αλβανούς στην περιοχή μας  , λόγω της ανόδου του εθνικισμού που καλλιεργείται συστηματικά .

Η «σπίθα» που βάλει φωτιά στα Βαλκάνια ονομάζεται αλβανικός εθνικισμός και «Μεγάλη Αλβανία»,  και θα δημιουργήσει μεγάλο κακό στα βόρεια  σύνορα μας, και ¨πολύ σύντομα" μάλιστα   .

ΒΙΝΤΕΟ

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fportalikohanet%2Fvideos%2F521245218065688%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...