Εθνικά θέματα

Eπαναπατρίστηκαν τα οστά του ήρωα Ηλία Σπηλιωτόπουλου που εκτελέστηκε στην Κύπρο (vid)


Ράγισαν καρδιές τα δάκρυα της ηλικιωμένης μητέρας του ήρωα. Πως πέθανε ο Ηλίας Σπηλιωτόπουλος κατά τη διάρκεια του Αττίλα. Στα Αγριδιώτικα χώματα αναπαύεται πλέον η σορός του ήρωα Ηλία Σπηλιωτόπουλου. Με 42 χρόνια καθυστέρηση, η σορός του ήρωα της Κύπρου επαναπατρίστηκε και το μεσημέρι τελέστηκε η Νεκρώσιμος Ακολουθία, στο Ναό του Αγριδίου, από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία.

Εκεί, ήταν η οικογένειά του. Η ηλικιωμένη μητέρα του, τα αδέρφια του, τα ανίψια του. Ο Μητροπολίτης Ιερεμίας, στον λόγο του, είπε ότι ''η Γορτυνία και το Αγρίδι, βγάζουν ήρωες και αγωνιστές''. Ο ανιψιός του, Ηλίας Σπηλιωτόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, απευθύνθηκε στο νεκρό θείο του, λέγοντας του ότι «σήμερα είναι εδώ όλη η οικογένεια, τα αδέρφια σου, οι γυναίκες τους, τα ανίψια σου και η υπερήφανη μητέρα σου. Όλο το χωριό είναι υπερήφανο. Κάπου εδώ είναι και μας ακούει ο πατέρας σου, ο Χρήστος ο λεβέντης».

Στη συνέχεια, είπε: «Σε έψαξε ο φίλος σου, ο Θοδωρής Αναστασόπουλος από τα Μαζέϊκα και σε βρήκε πριν από τρία χρόνια. Για εμάς πάντοτε ήσουν ένα όνειρο, ελπίζαμε ότι βρίσκεσαι ζωντανός σε κάποιος στρατόπεδο συγκέντρωσης, στα βάθη της Τουρκίας. Βρέθηκες με μια σφαίρα στο κεφάλι, σε πρόδωσαν και σε δολοφόνησαν. Επιτέλους, η Οδύσσεια σου τελείωσε Θείε. 42 χρόνια έμεινες στην Μεγαλόνησο, προδομένος από τη Χούντα και παραμελημένος από την Δημοκρατία.»

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές