Κοινωνία

"Τόσο καιρό… φορτίζατε το κινητό σας λάθος"

Οι μπαταρίες των smartphones "κρατάνε" στην καλύτερη περίπτωση μία ημέρα. Μήπως όμως είναι δικό μας λάθος; Η εταιρία μπαταριών "Cadex" δίνει συμβουλές μέσω του site "Battery University" για το πώς θα διατηρήσετε τη μπαταρία του smartphone σας σε άριστη κατάσταση και τη διάρκειά της στο μέγιστο.

1. Μην αφήνετε το smartphone σας στην πρίζα όταν έχει φορτίσει πλήρως

Σύμφωνα με το "Βattery University", κάτι τέτοιο υποβάλλει την μπαταρία σε υψηλή τάση, με αποτέλεσμα να τη βλάπτει μακροπρόθεσμα.

2. Στην πραγματικότητα προσπαθήστε να μην τη φορτίζετε στο 100%

Η μπαταρία "Li-ion", δεν χρειάζεται να είναι πλήρως φορτισμένη, ούτε είναι επιθυμητό να συμβεί κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να μην την φορτίσετε πλήρως, επειδή τα υψηλά βολτ στην μπαταρία τη φθείρουν μακροπρόθεσμα.

3. Συνδέστε το τηλέφωνο σας με το φορτιστή όποτε μπορείτε

Όπως αποδεικνύεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα smartphones παρατείνεται αν τη φορτίζετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί για μία φορά για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν είναι άδεια.
Το να φορτίζετε το κινητό σας κάθε φορά που χάνει 10% θα ήταν η καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με το Battery University. Προφανώς, αυτό δεν είναι πρακτικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Εσείς απλά συνδέστε το smartphone σας όποτε μπορείτε και ιδιαίτερα κάντε το πολλές φορές μέσα στη μέρα.

4. Διατηρήστε το κινητό σας δροσερό

Οι μπαταρίες των smartphone είναι τόσο ευαίσθητες στη ζέστη που η Apple συστήνει να αφαιρείτε ακόμα και τις θήκες των κινητών για όση ώρα φορτίζουν, προκειμένου να μην "κρατούν" θερμότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης