Υγεία

Ταμπλέτες πλυντηρίου: Οι κίνδυνοι για τα παιδιά

Τους κινδύνους που παραμονεύουν για τα μικρά παιδιά από τις πολύχρωμες ταμπλέτες πλυντηρίου αναδεικνύει αμερικανική έρευνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ με ανάλυση στοιχείων από το 2012 έως το 2014 για 26.062 περιστατικά έκθεσης σε κοινά απορρυπαντικά και 9.814 περιστατικά έκθεσης σε ταμπλέτες πλυντηρίου, σε παιδιά και εφήβους κάτω των 18 χρόνων, που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείων.

Το 94% των περιστατικών με τις ταμπλέτες αφορούσε παιδιά κάτω των 6 ετών.

Στο 71% των περιπτώσεων, η έκθεση στις ταμπλέτες πλυντηρίου είχε οδηγήσει σεδηλητηρίαση, ενώ με τα υπόλοιπα απορρυπαντικά το πιο συχνό πρόβλημα (72,2% των περιστατικών) ήταν η δερματίτιδα εξ επαφής.

Επίσης το 12,5% των παιδιών που εκτέθηκαν στις ταμπλέτες χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ στην ομάδα με τα άλλα απορρυπαντικά, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 3%. Τέλος, η πιθανότητα νοσηλείας για τα παιδιά που εκτέθηκαν στις ταμπλέτες ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη απ’ ό,τι για εκείνα που εκτέθηκαν στα άλλα απορρυπαντικά.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τις οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά οι πολύχρωμες ταμπλέτες πλυντηρίου ενέχουν κινδύνους, καθώς είναι πιθανό να τις περάσουν για καραμέλες, να τις φάνε και να δηλητηριαστούν.

Επιβεβαιώνεται έτσι η αξία της σύστασης των ειδικών αλλά και των κατασκευαστών τους για την αποθήκευσή τους σε χώρους όπου δεν φτάνουν τα παιδιά, δήλωσε ο πρώτος ερευνητής Δρ Τόμας Σουέιν, από το Center for Injury Sciences του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμινχαμ.

onmed.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές