Πολιτική

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή- Kαβγάς Τζαβάρα με Βούτση

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας όταν ο πρ. της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε το λόγο στον υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να δώσει ορισμένες διευκρινήσεις πάνω στα όσα είχε υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάταια ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να προσπαθεί να συνεχιστεί κανονικά η συζήτηση, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για παραβίαση του κανονισμού και πρωτοφανή διαδικασία.

«Δεν θα διευθύνουμε από κοινού τη συζήτηση. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και να απαντήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συμπεριφέρεστε έτσι, κ. Τζαβάρα. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Οι παραινέσεις του κ. Βούτση δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι βουλευτές της ΝΔ συνέχιζαν να διαμαρτύρονται.

«Αν σας δώσω τα πρακτικά των τεσσάρων προηγούμενων συζητήσεων για Εξεταστικές, θα δείτε ότι υπήρχε η δυνατότητα και αναπτυσσόταν διάλογος με υπουργούς. Σας παραπέμπω στα πρακτικά των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων…», επέμεινε ο κ. Βούτσης.

Το ίδιο επέμειναν και οι βουλευτές της ΝΔ.

«Μας προσβάλλετε. Είστε πρόεδρος εσείς της Βουλής; Πρώτη φορά στην ιστορία του Κοινοβουλίου συμβαίνει αυτό..», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

«Αφήστε τα επεισόδια. Ελάτε τώρα που σας προσβάλω. Είναι ντροπή σας. Φοβάμαι ότι έχετε την αλαζονεία της μονοκομματικής αντίληψης. Θεωρούσατε ότι απ’ αυτή την έδρα θα μπορούσε να διευθετηθεί η διαδικασία μόνο για τα συμφέροντα ορισμένων. Κάνετε λάθος. Αν ως παράταξη έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα διευθέτησης των διαδικασιών, να υποβάλετε μομφή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τη διαδικασία θα τη διευθύνω εγώ, όχι μαζί» αντέτεινε ο κ. Βούτσης και έδωσε τον λόγο για λίγα λεπτά στον υπουργό Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...