Κόσμος

ΣΟΚ: Ο Νταβούντογλου έδωσε την εντολή να καταρριφθεί το ρωσικό μαχητικό τον Νοέμβριο. ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ το παραμύθι του σουλτάνου

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στην τουρκία ακόμη φαίνεται δεν είδαμε τίποτα.

Όλα αυτά προμηνύουν μεγάλο εσωτερικό μακελειό με σεισμικές αναταράξεις που θα δημιουργήσουν τσουνάμι στην Ελλάδα.

Για ποιον κτυπάει η καμπάνα ;

Τα ξεκαθαρίσματα στην τουρκία αγγίζουν πλέον τις πάλαι ποτέ ¨ιερές κεφαλές¨.

ΜΟΣΧΑ, 28 Ιουλίου -. RIA Novosti Ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου παραδέχτηκε ότι έδωσε την διαταγή να καταρρίψουν το ρωσικό Su-24 βομβαρδιστικό αεροπλάνο, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet .

Κατά τον κ. Νταβούτογλου, αυτό το γεγονός με το ρωσικό πολεμικό μαχητικό αφορούσε την παραβίαση της ασφάλειας του τουρκικού εναέριου χώρου.

"Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της χώρας μας, ο Πρωθυπουργός δίνει τους κανόνες εμπλοκής εγγράφως στο Γενικό Επιτελείο που έχει εκδοθεί με το διάταγμα της 10 Οκτωβρίου " - είπε ο Νταβούτογλου στην NTV στις 15 Ιουλίου.¨

15 ΙΟΥΛΙΟΥ όμως έγινε και το πραξικόπημα στην γειτονική χώρα.

ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ !!!

ΚΑΙ συνέχισε ο κ. Νταβούντογλου

¨Το διάταγμα με τους κανόνες εμπλοκής του Οκτωβρίου ισχύει για όλα τα αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων και αυτών που διασχίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια, και όχι μόνο στη Συρία, είπε ο πρώην πρωθυπουργός.¨

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, ¨το διάταγμα εκδόθηκε μετά το "επανειλημμένες παραβιάσεις των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στη Συρία", σύμφωνα με την Hurriyet Daily News.

Στην προηγούμενη έκδοση του διατάγματος κανόνων εμπλοκής του 2012 όπως δήλωσε ο ίδιος πρώην πρωθυπουργός « μόνον τα συριακά αεροσκάφη που εισερχόταν στην Τουρκία από τη Συρία", " ήταν απειλή και έπρεπε να καταρριφτούν ."

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά από την κατάρριψη του τουρκικού πολεμικού F-4 " (Phantom) από τις συριακές δυνάμεις αεράμυνας υπενθυμίζει η ίδια εφημερίδα.

Ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στο διάταγμα του 2012, "δεν ήταν πρόβλημα," επειδή αναφερόταν «σχετικά με την προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου."

"Είναι λάθος να εγείρουν ερωτήματα οκτώ μήνες μετά το περιστατικό ¨
¨θα είχα λάβει την ίδια πολιτική ευθύνη, ακόμη και αν αυτό συνέβη σήμερα," - ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Hurriyet Daily News.
Στο τέλος του Νοεμβρίου του 2015, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό Su-24 πάνω από έδαφος της Συρίας.

Τότε ο Ρώσος πρόεδρος το χαρακτήρισε "πισώπλατη μαχαιριά" από τους υποστηρικτές των τρομοκρατών.

Η Ρωσία επέβαλε εναντίον της Τουρκίας, μια σειρά από οικονομικούς περιορισμούς.

Στο τέλος του Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.¨

12:41 07/28/201 http://ria.ru/

Γιατί όλα αυτά τα θυμήθηκαν ;

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ το παραμύθι του σουλτάνου

Την στιγμή που ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι το προηγούμενο περιστατικό κατάρριψης ήταν προβοκάτσια των τούρκων νατοικών αξιωματικών που σήμερα καταδιώκει μανιωδώς.

Λέει άραγε ψέματα ο σουλτάνος ως συνήθως για να δικαιολογηθεί στο Πούτιν ;

Η ήρθε η ώρα του κ. Νταβούντογλου;

ΣΤΗΝ τουρκία ακόμη φαίνεται δεν είδαμε τίποτα.

Όλα αυτά προμηνύουν μεγάλο εσωτερικό μακελειό με σεισμικές αναταράξεις που θα δημιουργήσουν τσουνάμι στην Ελλάδα.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ