Αρχείο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος από την ανεξέλεγκτη φωτιά- Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί (εικόνες,βίντεο)


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται το νησί της Χίου έπειτα από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στη νύχτα στο νότιο τμήμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3:15 τα ξημερώματα  στην περιοχή Βέσσα καίει σε δασική έκταση, στη νότια πλευρά του νησιού. Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Λιθί, Μεστά και Ελάτα, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε, λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς στον «αέρα» του Σκάι, από τη φωτιά έχουν καεί δύο σπίτια.

Στην περιοχή πνέουν από τα ξημερώματα ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι αυτή την ώρα οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο, 40 εθελοντές, 21 υδροφόρες, 2 χωματουργικά μηχανήματα κ 6 ελικόπτερα. Τα Canadair δεν μπορούν να κάνουν ρίψεις νερού λόγω των ανέμων.

Παράλληλα ξεκίνησαν και πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Αττική προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται κυρίως από τους κατοίκους της Ελάτας, η φωτιά στο πέρασμά της έχει καταστρέψει ένα τρακτέρ στην περιοχή, ενώ τρία σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα.

'Εχουν κινητοποιηθεί επίσης δυνάμεις εθελοντών της Πυροσβεστικής, όπως και μονάδες του Στρατού.

Με στοιχεία από chiospress και politischios

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...