Κόσμος

Ποιός έσωσε τον Ερντογάν και γιατί;

Σύμφωνα με το Al Monitor που επικαλείται τούρκους διπλωμάτες ο Erdogan ενημερώθηκε από τη Ρωσία λίγες ώρες πριν αρχίσει το πραξικόπημα. Στις πρώτες ώρες του πραξικοπήματος η Άγκυρα εφάρμοσε τις συμβουλές της Τεχεράνης που πρότεινε στον τούρκο πρόεδρο να κατεβάσει τους υποστηρικτές του στους δρόμους.

Η MIT δέχθηκε πληροφορίες προερχόμενες από τη Ρωσία που ανέφεραν το επικείμενο πραξικόπημα.Ο ρωσικός στρατός έπιασε αναταλλαγές μηνυμάτες σε ραδιοσυχνότητες που είχαν να κάνουν προφανώς με ύποπτες κινήσεις κι ενέργειες.Σύμφωνα με τους διπλωμάτες οι μονάδες του ρωσικού στρατού που εδρεύουν στην επαρχία της Λαττάκειας στη Β Συρία και που είναι εξοπλισμένες με πολύ σοφιστικές συστήματα εντοπισμού επικοινωνιών συνέλλεξαν τις πληροφορίες. Ένα σημάδι ανταπόδοσης από πλευράς Ερντογάν είναι η σύλληψη των 2 πιλότων που ενέχονται στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού το Νοέμβρη του 2015 στη Συρία. Κατηγορήθηκαν γι ανάμειξη στο πραξικόπημα.

Η ΄Aγκυρα κατηγορεί τον  Fethullah Gülen που είναισ τις ΗΠΑ ότι είναι πίσω από το πραξικόπημα αλλά πηγές καλά πληροφορημένες αναφέρουν την περίπτωση των Εμιράτων.Αυτό το ενδεχόμενο κάποιοι τούρκοι υπέυθυνοι το έλαβαν υπόψιν τους αλλά χωρίς ν ατου αποδοθεί μεγάλη σημασία.Υπάρχουν επ[έισης ίχνη σαουδαραβικά σε αυτό το πραξικόπημα….

Ένα πράγμα είναι σίγουρο : το πραξικόπημα της τελευταίας εβδομάδας μετεξελίχθηεκ σε μια τοπική σύγκρουση στο φόντο της προοπτικής  μιας Τουρκίας που είναι στο σημείο ν΄αλλάξει στρατόπεδο.Αν αυτά είναι τα νέα δεδομένα τότε είναι τέλεια βάσιμο να πούμε ότι είναι το Ιράν και η Ρωσία που έσωσαν τον Ερντογάν.όχι για αυτό που αυτός είναι αλλά για ν΄ αποφευχθεί η ανάδειξη μιας νεάς Συρίας … presstv 21/7/16

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...