Αρχείο

Παραιτήθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ: «Αποφάσισα να παραιτηθώ από ηγέτης του UKIP. »

«Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος είπα ότι ήθελα τη χώρα μου πίσω, τώρα θέλω τη ζωή μου πίσω» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του UKIP - Προειδοποίησε ότι η Βρετανία δεν είναι η τελευταία χώρα που θα φύγει από την ΕΕ

Με ελαφρά... πηδηματάκια πρώτα ο Μπόρις Τζόνσον και εν συνεχεία ο Νάιτζελ Φάρατζ, οι δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της καμπάνιας του Brexit, απομακρύνονται από την πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας στη Βρετανία.

Δύο εβδομάδες μετά την νίκη του στρατοπέδου τους υπέρ του Brexit στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, οι δύο πολιτικοί άνδρες προτίμησαν να μείνουν στο περιθώριο την ώρα που στα κόμματα των Συντηρητικών και των Εργατικών επικρατεί αναβρασμός αναζητώντας ένα ηγέτη ευρείας αποδοχής και τους Βρετανούς πολίτες να περιμένουν εναγωνίως τους όρους της διαπραγμάτευσης για την αποχώρησή της χώρας τους από την ευρωπαική οικογένεια.

https://www.youtube.com/watch?v=5sgsZrrmAYg

Την περασμένη Πέμπτη ο Μπόρις Τζόνσον, το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Συντηρητικών και "νούμερο 2" της καμπάνιας του Brexit, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα της διαδοχής για την πρωθυπουργία ενώ, σήμερα ο Νάιτζελ Φάρατζ , αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού UKIP δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματός του.

Όπως είπε ο εκ των ηγετών της καμπάνιας για την αποχώρηση της Βρετανίας από τη Ευρωπαϊκή Ένωση «κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος είχα δηλώσει ότι θέλω πίσω τη χώρα μου, τώρα θέλω πίσω τη ζωή μου».
faratz

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ παραιτείται από το UKIP καθώς είχε κάνει κάτι ανάλογο το 2015 όταν τότε δεν είχε εκλεγεί βουλευτής. Μετά από πιέσεις όμως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην πολιτική σκηνή. «Αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη φορά» ξεκαθάρισε σήμερα ο κ. Φάρατζ.

Στη δήλωσή του ο Φάρατζ ανέφερε: Αποφάσισα να παραιτηθώ από ηγέτης του UKIP. Η νίκη για το leave στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι πολιτικές μου φιλοδοξίες. Μπήκα σε αυτό τον αγώνα από την εργασία γιατί ήθελα να είμαστε ένα έθνος που κυβερνάται μόνο του και όχι για να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Το Ukip βρίσκεται σε καλή θέση και θα συνεχίσει. Αν και θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι όροι της αποχώρησης δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Αν υπάρξει μεγάλη οπισθοχώρηση από την κυβέρνηση και με το Εργατικό κόμμα να έχει απομακρυνθεί από πολλούς από τους ψηφοφόρους του, τότε οι καλύτερες ημέρες για το Ukip δεν έχουν έρθει ακόμα».

«Θα συνεχίσω να στηρίζω το κόμμα μου, θα στηρίξω το νέο ηγέτη και θα παρακολουθώ την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, όπως ένα γεράκι και ίσως κάποια στιγμή κάνω και κάποιο σχόλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο Φάρατζ. «Είμαι επίσης πολύ πρόθυμος να βοηθήσω τις κινήσεις ανεξαρτησίας που ξεφυτρώνουν σε άλλα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί είμαι σίγουρος για ένα πράγμα . Δεν έχετε δει την τελευταία χώρα που θέλει να αποχωρήσει από την ΕΕ», πρόσθεσε ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...