Εκκλησία

Ο Τελμησσού Ιώβ ως αντι-Περγάμου στην επιστροπή διαλόγου με τους Ρ/Καθολικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaorthodoxias.gr αμέσως μετά την Σύνοδο της Κρήτης είχαμε μια κίνηση με νόημα από το Φανάρι η οποία αποδεικνύει τις μελλοντικές προθέσεις του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ αναβαθμίστηκε σε συν-πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών αντικαθιστώντας τον Γέροντα Περγάμου Ιωάννη. Από την πλευρά του Βατικανού συν-πρόεδρος είναι ο Καρδνάλιος Κοχ.

Πρόκειται για εναν εκ των πλέον αρνητικών πρωταγωνσιτών της Πανορθόδοξης, τον Ιεράρχη που προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις και δυσμενέστατα σχόλια ως εκπρόσωπος τύπου της Αγίας & Μεγάλης Συνόδου τόσο με τις ανακρίβειες για τις απούσες Εκκλησίες όσο και την αντιπαράθεση με Ρώσο δημοσιογράφο.

Βιογραφικό

Ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ιώβ GETCHA γεννήθηκε στο Μόντρεαλ το 1974. Ο πατέρας του Βλαδίμηρος είναι Ουκρανός. Έγινε Μοναχός και Διάκονος στη Γαλλία, το 1996. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος τον Ιούνιο του 2003. Υπηρέτησε ως κληρικός στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πανεπιστημιακές σπουδές

Από το 1992-1996 παρακολούθησε θεολογικές σπουδές στο Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέα στην πόλη Winnipeg (Καναδά) και παράλληλα πανεπιστημιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Manitoba.

Το 1996-1998, μετά την μετακόμιση των γονέων του στην Γαλλία, ο π. Ιώβ φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Τμήμα ειδίκευσης για την λήψη του Διπλώματος Ορθοδόξου Θεολογίας, του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Αγίου Σεργίου των Παρισίων και έλαβε το Δίπλωμα –Maitrise Ορθοδόξου Θεολογίας. Στη συνέχεια γράφτηκε στον Κύκλο Διδακτορικών Σπουδών και Ερευνας (1998-2003) και ύστερα από δημόσια υποστήριξη της διδακτορικής του διατριβής, ο π. Ιώβ αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ορθοδόξου Θεολογίας του εν λόγω Ινστιτούτου του Αγίου Σεργίου. Παράλληλα, έλαβε και Διδακτορικό Δίπλωμα της Ρωμαιοκαθολικής Θεολογίας του InstitutCatholiquedeParis.

Εκλέχτηκε Καθηγητής της Λειτουργικής και της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και δίδαξε στο φημισμένο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου κατά τα έτη (2001-2009). Παράλληλα δίδαξε στο Ανώτατο Ινστιτούτο της Λειτουργικής και στο Ινστιτούτο των Οικουμενικών Σπουδών του Καθολικού Πανεπιστημίου των Παρισίων (2003-2009;). Από του έτους 2010 μέχρι την ημέρα της εκλογής του ως Επισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αυτός διετέλεσε Καθηγητής του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ (Chambésy) της Ελβετίας.

Ο π. Ιώβ, ως Κληρικός και ως Πανεπιστημιακός καθηγητής, έχει πλούσιο ποιμαντικό, λειτουργικό, επιστημονικό, συγγραφικό και εκδοτικό έργο. Επίσης, έχει προσφέρει πολλές υπηρεσίες με υπευθυνότητα, και σεβασμό προς τους ιερούς κανόνες και τις μακραίωνες παραδόσεις του Οικουμενικού Θρόνου, ως Μέλος Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Εταιρειών και ιδιαίτερα στους τομείς της Θρησκευτικής Φιλοσοφίας, της Λειτουργικής Θεολογίας, στον διάλογο μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων και ως Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ