Κοινωνία

Ο λαός πεινούσε και οι πρώτες κυρίες κολυμπούσαν στο χρυσό

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια βασίλισσα που ζούσε στη Γαλλία και την έλεγαν Μαρία Αντουανέτα. Έμεινε στην ιστορία γιατί ενώ ο λαός της πέθαινε από την πείνα εκείνη ξόδευε κάθε μήνα τεράστια ποσά για ζητήματα όπως η μόδα, οι κομμώσεις και τα πολυτελή κοσμήματα.

Κάπως έτσι και στη σύγχρονη εποχή. Σύζυγοι δικτατόρων αλλά και δημοκρατικά εκλεγμένων πολιτικών ανδρών σαν άλλες Μαρίες Αντουανέτες ξόδευαν και ξοδεύουν αλόγιστα, εξοργίζοντας τους συμπατριώτες τους.

Κανείς δεν θα ξεχάσει την Ιμέλντα Μάρκος και την απίστευτη συλλογή κοσμημάτων και παπουτσιών της, τις γούνες και την έπαυλη της Έλενας Τσαουσέσκου, τις πανάκριβες παραγγελίες της Άσμα Άσαντ για βάζα των 4.000 ευρώ, τις ακριβές καθημερινές συνήθειες της Εμινέ Ερντογάν που πίνει πανάκριβο τσάι σε ακόμα πιο ακριβά ποτήρια αλλά και κάποιες επιλογές της Κάρλα Μπρούνι που προκάλεσαν την κοινή γνώμη όπως η αγορά φούρνων 75 χιλιάδων ευρώ για το γαλλικό προεδρικό αεροπλάνο.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μάρκος το 1986, η περίφημη συλλογή με τα 3.000 ζευγάρια παπούτσια αφέθηκε στο έλεος της τύχης.

Εκτός από τη μεγάλη αδυναμία της στα ακριβά υποδήματα, η πρώην πρώτη κυρία των Φιλιππίνων είχε και κοσμήματα αμύθητης αξίας. Η συλλογή της άξιζε 21 εκατ. δολάρια.

Mail που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φανέρωσαν τις πανάκριβες προτιμήσεις της  Άσμα Άσαντ. Ενώ η χώρα της δοκιμάζονταν από τον πόλεμο, η κ. Άσαντ λέγεται ότι είχε παραγγείλει δυο πανάκριβα διαμαντένια περιδέραια από γνωστό κοσμηματοπωλείο του Παρισιού, έργα τέχνης αλλά και ένα βάζο που το βρήκε σε τιμή ευκαιρίας…  μόλις 3.843 ευρώ!

Οι κακές γλώσσες είπαν πως η ανάγκη να τρώνε ζεστά κρουασάν ο  Νικολά Σαρκοζί και η εγκυμονούσα τότε σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι τους έκαναν να τοποθετήσουν δύο υπερσύγχρονους φούρνους αξίας 75.000 ευρώ στο προεδρικό αεροπλάνο!

Η πολυτέλεια ήταν το φόντο της ζωής και για το ζεύγος Τσαουσέσκου. Φήμες έκαναν λόγο για επίχρυσα είδη υγιεινής, ντουλάπες γεμάτες με τις γούνες της Ελενας αλλά και για ένα ψηφιδωτό που στόλιζε την εσωτερική πισίνα του σπιτιού τους. Γνωστή και ως «Μέγαρο της Ανοιξης», η έπαυλη διαθέτει 30 δωμάτια διακοσμημένα σε αναγεννησιακό και ροκοκό στυλ και κήπους σχεδιασμένους για χειμώνα και καλοκαίρι.

Δημοσίευμα του βρετανικού τύπου αναφέρει πως την ίδια ώρα που το ένα τέταρτο του τουρκικού πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, η σύζυγος του Ερντογάν πίνει σε χρυσές κούπες  λευκό τσάι αξίας περίπου 1.800 ευρώ το κιλό!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...