Κόσμος

Ντεμιρτάς: ''Πρώην ή και νυν μέλη του κόμματος του Ερντογάν είχαν ενεργό ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος''

Πρώην και νυν μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν υποστήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος; Αυτό υποστηρίζει ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Selahattin Demirtaş και βάζει "φωτιά" στο έτσι κι αλλιώς έκρυθμο πολιτικό σκηνικό στη γείτονα.

Ο Selahattin Demirtaş, που ασκεί χρέη προέδρου μαζί με τον Figen Yüksekdağ στο HDP, υποστηρίζει πως μία τόσο μεγάλης έκτασης "ανταρσία" δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς πολιτικές "πλάτες".

"Αυτό δεν είναι πρόβλεψη. Βασίζεται κατά 50% σε επιβεβαιωμένες πληροφορίες και κατά 50% σε προσωπική εκτίμηση. Μερικά από τα μέλη του AKP, είτε πρώην είτε νυν, φαίνεται πως υποστήριξαν τους πραξικοπηματίες" δηλώνει στην τουρκική Hürriyet που δημοσιεύσει την συνέντευξη.

"Είναι ενδιαφέρον πως πολιτικά γκρουπ πίσω από τους πραξικοπηματίες δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Αλλά υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα αυτοί να πήραν υποστήριξη από μία πολύ ισχυρή ομάδα στους κόλπους του AKP", συνεχίζει ο Demirtaş, προσθέτοντας πως μία κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος θα μπορούσε να αποκαλύψει άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με την δύναμη της ομάδας που επιχείρησε να πάρει την εξουσία από τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...