Αρχείο

Μόναχο: 18χρονος Ιρανογερμανός o δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης- Συγκλονίζει μαρτυρία Ελληνίδας (βίντεο)


«Ο δράστης ήταν ένας 18χρονος Ιρανογερμανός από το Μόναχο», δήλωσε ο Αντρε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις ότι ενεπλάκησαν στην επίθεση περισσότεροι δράστες, τονίζοντας ότι ο ένοπλος δεν είχε ποινικό μητρώο και επισημαίνοντας: «Το κίνητρο του εγκλήματος αυτού είναι απολύτως ασαφές».

Το χρονικό της επίθεσης

Την ώρα που στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν δεκάδες εργαζόμενοι και επισκέπτες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ο ένοπλος άνοιξε πυρ έξω από ταχυφαγείο των McDonalds.
Σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται ο δράστης με απόλυτη ψυχραιμία να πυροβολεί αδιακρίτως κατά πολιτών, οι οποίοι τρέχουν πανικόβλητοι να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία του.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τις οποίες συνέδραμαν άνδρες της επίλεκτης ομάδας GSG 9 της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και ελικόπτερα.
Η αστυνομία του Μονάχου έδωσε εντολή στους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους, να αποφεύγουν να κινούνται στους δρόμους της βαυαρικής πόλης, ενώ στο μεταξύ είχαν διακοπεί τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και είχαν εκκενωθεί σιδηροδρομικοί σταθμοί, σταθμοί του μετρό και λεωφορεία, καθώς επικρατούσε ανησυχία, έπειτα από αναφορές αυτοπτών, ότι ο δράστης είχε διαφύγει με μετρό.

Όλα αυτά, τη στιγμή που εκφράζονταν φόβοι πως πίσω από το «χτύπημα» βρίσκονταν μέχρι και τρεις δράστες.
«Προσοχή. Αποφύγετε την περιοχή γύρω από το εμπορικό ΟΕΖ (Olympia). Μείνετε στις κατοικίες σας. Φύγετε από τους δρόμους», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία του Μονάχου.
Στο χάος των πληροφοριών, σύγχυση επικράτησε και για παράλληλες επιθέσεις σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές περιοχές του Μονάχου που στη συνέχεια διαψεύστηκαν από τις τοπικές αρχές.
Τις στιγμές τρόμου που έζησε στο εμπορικό κέντρο Olympia περιέγραψε μία Ελληνίδα, που βρέθηκε εκεί τη στιγμή της επίθεσης στο Μόναχο.

Η Ρία Ακριτίδου διηγήθηκε στην ΕΡΤ τα όσα έζησε εκείνη, η αδελφή της και ο πατέρας της, που είχαν πάει στο εμπορικό κέντρο για ψώνια, όταν άρχισε να πυροβολεί ο δράστης.

«Προχωρούσαμε για να μπούμε σε ένα μαγαζί και είδαμε ξαφνικά ότι κατέβαζε ρολά και ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος για να φύγει. Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει και αρχίσαμε και εμείς να τρέχουμε. Ακούσαμε 4-5 πυροβολισμούς μέχρι να βγούμε από το εμπορικό κέντρο», διηγήθηκε η κ. Ακριτίδου.

Στη συνέχεια, μαζί με τον πατέρα και την αδελφή της έτρεξαν στο γκαράζ και κρύφτηκαν πίσω από αυτοκίνητα. «Ακούσαμε και εκεί αρκετούς πυροβολισμούς, ακούγονταν πιο κοντά. Υποθέσαμε ότι ο δράστης είχε βγει έξω και προσπαθούσε να πυροβολήσει κι άλλους ανθρώπους», περιέγραψε.

Η Ελληνίδα δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένη και ότι πλέον φοβάται να πάει σε σημεία με κόσμο. «Ημουν τρομοκρατημένη. Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είμαι ανάμεσα σε εκείνους που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν», πρόσθεσε.
https://twitter.com/ReutersLive/status/756559939125018625

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ