Κόσμος

Μόναχο - Αστυνομία: Τι υποψιάζεται για τον 16χρονο φίλο του μακελάρη - Κατάγεται από το Αφγανιστάν


Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε, όπως προαναφέραμε, τη σύλληψη 16χρονου φίλου του 18χρονου μακελάρη του Μονάχου και όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της εκτιμά ότι ο συλληφθείς γνώριζε τα πάντα για την επίθεση.

«Υποψιαζόμαστε ότι το 16χρονο αυτό αγόρι γνώριζε την προετοιμασία αυτής της ενέργειας πριν διαπραχθεί», αναφέρεται, άλλωστε, στην ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία υποψιάζεται ότι ο εν λόγω έφηβος είναι πιθανόν να έπαιξε κάποιον ρόλο στο χάκινγκ λογαριασμού του Facebook, μέσω του οποίου ο δράστης προσπάθησε να προσελκύσει νεαρούς στο εστιατόριο McDonald's του εμπορικού κέντρου του Μονάχου, από όπου ξεκίνησε το φονικό.

«Υπάρχουν υποψίες ότι ο 16χρονος είναι πιθανόν σιωπηλός συνεργός στην επίθεση», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία, επίσης, αποκαλύπτει και την καταγωγή του συλληφθέντα που είναι από το Αφγανιστάν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
https://www.facebook.com/polizeimuenchen/posts/944069882405427&width=500

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο νεαρός παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα αυτοβούλως την Παρασκευή, αμέσως μετά την επίθεση του φίλου του, αλλά συνελήφθη τελικά την Κυριακή, όταν κατά τη διάρκεια δεύτερης ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Εκτός από την κατηγορία μη καταγγελίας σχεδιαζόμενου εγκλήματος, ο 16χρονος ελέγχεται από την αστυνομία και για το ενδεχόμενο να ευθύνεται για ανάρτηση στο Facebook, με την οποία χρήστης καλούσε σε συνάντηση σε σύμπλεγμα κινηματογραφικών αιθουσών κοντά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου, και όχι στο εστιατόριο McDonald's του εμπορικού κέντρου από όπου άρχισε το φονικό, όπως εσφαλμένα μετέδωσε προηγουμένως το πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ