Εθνικά θέματα

Κυβερνητικά στελέχη: Φόβος για επιδείνωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας

Μάτια και αφτιά ορθάνοιχτα έχουν στο κυβερνητικό επιτελείο με τις εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία να είναι συνεχείς και την Αθήνα να καλείται να λύσει ένα διπλωματικό, νομικό και πολιτικό γόρδιο δεσμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις του τις τελευταίες ώρες το στίγμα για τη στάση που τηρεί η Κυβέρνηση και η «επόμενη μέρα» έτσι όπως διαμορφώνεται, απασχολεί έντονα τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχει με τους εξ’ απορρήτων συνεργάτες του.

Καθόλου τυχαία άλλωστε, ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει την άποψη ότι « πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί η Τουρκία έχει πάντοτε μεγάλη εσωτερική ένταση».

Πιέζουν για την έκδοση των «8»
Η Αθήνα σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, με την Άγκυρα να επιμένει στην παράδοση των οκτώ, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρίσκεται με… το πιστόλι στον κρόταφο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, είπε ότι πρόκειται για ευαίσθητες και κρίσιμες στιγμές και παρέπεμψε στο γεγονός ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Επιτροπή Ασύλου, αλλά και από τους δικαστές και στη συζήτηση για την έκδοση και στη συζήτηση για την απέλαση». Διευκρίνισε δε, ότι πρόκειται για παράλληλες διαδικασίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος τις τελευταίες ώρες, τοποθετήθηκαν οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης  και Κώστας Χρυσόγονος δείχνοντας στα όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιοκαι παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη.

Φόβος για επιδείνωση των διμερών σχέσεων
Κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον ενδεχόμενο επιδείνωσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας, καθώς όπως αναφέρει στο iefimerida.gr αρμόδια πηγή: «πράγματι τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις μας ήταν εξαιρετικά καλές και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να υπάρξει πλήγμα».
Μόνιμο άγχος τέλος, είναι οι προσφυγικές ροές να διατηρηθούν τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα, και να μην διαταραχθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, διότι σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση ακόμα δυσκολότερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ