Κοινωνία

Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τον 7χρονο που χτυπήθηκε από ακυβέρνητο σκάφος

Σύμφωνα με τους γιατρούς το παιδάκι ήταν πολύ τυχερό που κατάφερε να μείνει στη ζωή από τη Ζάκυνθο μέχρι το νοσοκομείο της Πάτρας όπου μεταφέρθηκε - Συνελήφθησαν και οι τρεις επιβαίνοντες του σκάφους

Αγωνία για τον επτάχρονο που το απόγευμα του Σαββάτου χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι από ακυβέρνητο σκάφος την ώρα που έπαιζε στη θάλασσα σε παραλία της περιοχής του Τσιλιβί στη Ζάκυνθο. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Εκεί οι γιατροί αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες έκριναν πως λόγω των σοβαρών χτυπημάτων που είχε στο κεφάλι έπρεπε να μεταφερθεί εκτός νησιού και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αεροδιακομιδή του.

Έτσι το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Οι γιατροί βρίσκονταν στο χειρουργείο περισσότερες από 2 ώρες και προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή αφού οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ήταν πολύ σοβαρές. «Το παιδάκι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Θεωρούμε πως έχει αναπτυχθεί εγκεφαλικό οίδημα και για το λόγο αυτό ακολουθεί ειδική αγωγή» είπε στο protothema.gr ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης διευθυντής εντατικολόγος Παίδων του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το παιδάκι ήταν πολύ τυχερό που κατάφερε να μείνει στη ζωή από τη Ζάκυνθο μέχρι το νοσοκομείο της Πάτρας που μεταφέρθηκε ενώ πολύ κρίσιμο είναι το πρώτο 24ωρο.

Πώς έγιναν όλα
Όλα ξεκίνησαν μετά τις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου οπότε και οι λουόμενοι στην παραλία Λιμανάκι στο Τσιλιβί Ζακύνθου είδαν το αγοράκι να τραυματίζεται σοβαρά από το ακυβέρνητο σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι απολάμβαναν εκείνη τη στιγμή το απογευματινό μπάνιο τους είδαν ξαφνικά να κατευθύνεται από τη θάλασσα προς την αμμουδιά ένα ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος και να χτυπά το παιδί που έπαιζε αμέριμνο.

Από τα στοιχεία που συνέλεξε το λιμεναρχείο Ζακύνθου -που έφτασε αμέσως στο σημείο μετά από ενημέρωση που έγινε από λουόμενους- διαπιστώθηκε πως στο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, ζακυνθινής καταγωγής.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το σκάφος άρχισε να παίρνει τροχιά προς τη στεριά, όταν αυτό έφθασε κοντά σε βραχώδη περιοχή της παραλίας.

Οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος πήδηξαν στο νερό και έσπρωξαν το σκάφος για να του αλλάξουν πορεία.

Οι δύο άντρες κατάφεραν να του αλλάξουν τροχιά αλλά αυτό κατευθύνθηκε προς την αμμουδιά, χωρίς ο τρίτος επιβάτης να μπορεί να το ελέγξει. Τότε έπεσε και αυτός στο νερό και το σκάφος εντελώς ακυβέρνητο κατέληξε στην αμμουδιά όπου χτύπησε πολύ σοβαρά το άτυχο 7χρονο αγόρι μπροστά στα μάτια της οικογένειας του και εκατοντάδων λουομένων.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΤΣΙΛΙΒΙ» Ζακύνθου είχε τραυματιστεί άτομο νεαρής ηλικίας από λέμβο.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι στο χώρο της παραλίας βρισκόταν ανήλικο αγόρι ηλικίας 7 ετών, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, το οποίο έφερε τραύματα στο κεφάλι.

Το ανήλικο αγόρι είχε τραυματιστεί, σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων εντός της θάλασσας και σε απόσταση είκοσι περίπου μέτρων από την ακτή, από ακυβέρνητη λέμβο στην οποία δεν επέβαινε κανένα άτομο.

βαρκα-παιδιΌπως διαπιστώθηκε στη λέμβο αρχικά, πριν μείνει ακυβέρνητη, επέβαιναν τρία άτομα ηλικίας 19, 30 και 22 ετών αντίστοιχα και κατά δήλωση τους την είχαν αγκυροβολήσει σε παρακείμενο όρμο, όπου κατά την εκκίνηση της, στη λέμβο επέβαινε μόνο ο 22χρονος, ο οποίος για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο της, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα η λέμβος να συνεχίσει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα έχοντας κατεύθυνση τον χώρο της ξηράς.

Ο 7χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που έφερε μεταφέρθηκε με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» Ν.Π. 12207 στο λιμένα Κυλλήνης και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου όπου και συνελήφθη, ενώ επίσης από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 19χρονος και ο 30χρονος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...