Εκκλησία

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Στην εποχή μας βλέπουμε τις πράξεις του διαβόλου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

«Πράξεις σαν αυτή στη Γερμανία, είναι πράξεις του διαβόλου. Πρέπει να φύγει ο διάβολος που κυριαρχεί στην εποχή μας».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στο σημερινό του κήρυγμα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος που χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Παναγίας Δεξιάς στο κέντρο της πόλης.

Ο Παναγιώτατος, εξ αφορμής του σημερινού Ευαγγελίου των δαιμονιζομένων, στάθηκε στα έργα του διαβόλου που πλέον στην εποχή μας είναι παντού γύρω μας και τις συνέπειες βιώνουμε σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής.

«Να προσέχουμε τα καταχθόνια σχέδια του αιωνίου εχθρού μας, του διαβόλου. Ο διάβολος έχει ως έργο να δημιουργεί καταστροφές, όπως το βλέπουμε και στις ημέρες μας. Δεν πρέπει να γίνονται εγκλήματα, είτε σκοτωθεί ένας είτε χιλιάδες», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης που συμπλήρωσε: «Ολοι μας πρέπει να προσεγγίσουμε πιο πολύ την Εκκλησία, τον Χριστό. Να μη φοβούμεθα, να είμαστε ενωμένοι. Μονοπώλιο κανείς δεν έχει στην Ελλάδα, όλοι μας είμαστε η Ελλάδα. Η καρδιά και η ψυχή των Ελλήνων να είναι κοντά στον Χριστό και στην Πατρίδα μας».

Δείτε το βίντεο...

https://youtu.be/jAx4FbQ_9nQ

 

vimaorthodoxias.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...