Κόσμος

Η Τουρκάλα που «έσωσε» τον Ερντογάν...

Η Χαντέ Φιράτ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις κρίσιμες ώρες του πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα, Τουρκία, αφού η συνέντευξη της με τον Ταγίπ Ερντογάν στο CNN Turk έβγαλε τον λαό στον δρόμο ανατρέποντας τα δεδομένα.

Μια εβδομάδα μετά και ενώ ακόμα είναι όλα σε πλήρη εξέλιξη το πογκρόμ κατά του «παράλληλου κράτους» του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, Χαντέ Φιράτ περιγράφει στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» πως βίωσε τις δραματικές στιγμές της 15ης Ιουλίου.

Η ίδια λέει χαρακτηριστικά: «Όλοι φοβόμασταν ότι πεθαίνουν άνθρωποι και έτσι άνω στην αγωνία μου είχα ξεχάσει να πω στο κανάλι ότι στο τηλέφωνο ήταν ο πρόεδρος. Δεν είχα το χρόνο να συνειδητοποιήσω τι σήμαινε αυτή η βίντεοκλήση. Έκανα το καθήκον μου δεν σκεφτόμουν να γράφεται ιστορία»

Η σημαντικότερη στιγμή:

Η βίντεοκληση με τον Ερντογάν, με τον οποίο όπως λέει η ίδια είχε κάνει στο παρελθόν – επί πρωθυπουργίας του – ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη, ήταν η σημαντικότερη στιγμή της δημοσιογραφικής καριέρας της Φιράτ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...