Πολιτική

Η στάση που θα τηρήσει η ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Εν αναμονή των τελικών προτάσεων που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση τελούν στη Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας πως όπως και στην περίπτωση της απλής αναλογικής ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει μέσα από θεσμικούς τακτικισμούς να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από τα πραγματικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Τούτων δοθέντων, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις πρωτοβουλίες Τσίπρα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα δημοψηφίσματα, για τα οποία εκφράζονται και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις τόσο από το γαλάζιο στρατόπεδο, όσο ωστόσο και μέσα στο ίδιο το γαλάζιο στρατόπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες απο το newsbeast.gr. Αναφερόμενοι στην εκπεφρασθείσα πρωτοβουλία για αναβάθμιση των δημοψηφισμάτων με το πρόσχημα της λαϊκής συμμετοχής, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο για «διχασμό και πόλωση της κοινωνίας που οξύνει τις αντιπαραθέσεις».

Την ίδια ώρα, για το μείζον ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ, το οποίο έχει προκαλέσει και εσωτερικούς τριγμούς, στο γαλάζιο επιτελείο σημειώνουν ότι «το μείζον είναι η διαδικασία αποσύνδεσης της εκλογής από τη διάλυση της Βουλής», παραπέμποντας στο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την συνταγματική αυτή πρόβλεψη για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και να ανέλθει στην εξουσία.

Στα στελέχη πάντως που έχουν ταχθεί υπό προϋποθέσεις υπέρ της απευθείας εκλογής είναι και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που συνάντησε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης και ο οποίος έχει προτείνει άμεση εκλογή μόνο στην περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι 3 ψηφοφορίες στη Βουλή και με δεδομένο ότι υποψήφιοι θα είναι πάντα τα ίδια πρόσωπα. «Υπάρχουν και αρνητικά και θετικά και στα δύο ενδεχόμενα τα οποία θα συζητήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έχει δημοκρατικές διαδικασίες και η πλειοψηφία θα αποφασίσει για τη θέση του κόμματος», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Πέραν αυτών, στη ΝΔ ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στο άνοιγμα του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ζήτημα το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξαρτήτως της στάσης που θα κρατήσει πάντως η ΝΔ, το μήνυμα που εκπέμπουν από τη Συγγρού είναι ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στον Αλέξη Τσίπρα να στείλει τη... μπάλα στην εξέδρα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το βαρύ λογαριασμό της διαπραγμάτευσης, τον ΕΝΦΙΑ, το ΕΚΑΣ και ό,τι άλλο συντείνει στην διαρκή και κλιμακούμενη φθορά της σημερινής κυβέρνησης.

Και ολοκληρώνοντας την ανάλυσή τους, τα στελέχη της ΝΔ, διατυπώνουν το εξής ερώτημα: «Ποιον λέτε να τιμωρήσουν οι πολίτες, οι οποίοι μόλις υπέβαλαν τις φορολογικές δηλώσεις τους, είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται και το ΕΚΑΣ να κόβεται, να έρχεται ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ μέσα στο καλοκαίρι και τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν;»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...