Πολιτική

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή «τσέκαρε» 51 τράπεζες – Μάθετε ποιες «κόβονται»

Οι Monte dei Paschi, Raiffeisen, Banco Popular και δύο από τις μεγαλύτερες Ιρλανδικές τράπεζες μεταξύ των χειρότερων τραπεζών βάσει των Stress Tests σε 51 της Γηραιάς Ηπείρου.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) δημοσίευσε τα αποτελέσματα των stress test, ενώ τονίζεται ότι με βάση τα αποτελέσματα απαιτείται περισσότερη δουλειά για να μπουν οι τράπεζες σε σταθερότερη βάση.

«Αν και αναγνωρίζουμε την εκτεταμένη άντληση κεφαλαίων που έχει γίνει μέχρι τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εξετάσεις είναι καθαρές», δήλωσε ο Andrea Enria επικεφαλής της EBA.

Το test περιλάμβανε το σενάριο ότι η οικονομική παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν 7,1% πιο κάτω από την baseline τα επόμενα τρία χρόνια και θα υπήρχε μία πτώση της τάξης του 20% στα έσοδα από τόκους.

Οι αναλυτές είχαν ανεπίσημα θέσει ως βασικό όριο δείκτη κεφαλαιακή επάρκειας το 5,5% με το συγκεκριμένο όριο να καθορίζεται στην δοκιμή του περασμένου έτους.

Με βάση το αρνητικό σενάριο ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Monte dei Paschi ανήλθε στο – 2,44%. Η Allied Irish Banks ήταν επίσης κάτω από το όριο στο 4,31%.

EBA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ