Εθνικά θέματα

Η Ελλάδα ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία. Μπορεί η Ελλάδα να φύγει από το ΝΑΤΟ;

Τον Μά'ι'ο του 2016,μετά την επίσκεψη του Πούτιν στην Αθήνα και το Αγιο Ορος,υπογράφτηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Ρώσου Προέδρου ένα πακέτο συμφωνιών για τη διμερή πολιτική και τις εταιρικές σχέσεις.Υπογράφτηκε επίσης ο οδικός χάρτης ανάπτυξης στη γεωργία και των Ελληνο-Ρωσικών σχέσεων και ένα κοινό πρόγραμμα δράσης στον τομέα του τουρισμού στην διετία 2016-2018.

Ωστόσο λόγω των μνημονίων η Αθήνα δεν μπορεί να αψηφήσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.Είναι το παλαιότερο μέλος του ΝΑΤΟ,αφούέχει ενταχθεί από τις 28-2-1952 και το εγκατέλειψε μόνο τον Αύγουστο του 1974 μετά την Τουρκική εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο,με εντολή του τότε πρωθυπουργού Κων.Καραμανλή, αφού το ΝΑΤΟ δεν εγγυόταν την αποτροπή πολέμου Τουρκίας-Ελλάδος.Ωστόσο το 1980 θα επιστρέψει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η Αθήνα δεν συμφωνεί με τα επιχειρήματα του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με όλα τα επιχειρήματα των συμμάχων μας για το πώς θα ασχοληθούν με τη Ρωσία και τη θέση της. Αλλά εμείς δείχνουμε αλληλεγγύη προς τα προβλήματα των συμμάχων μας, όπως θα έπρεπε. Ωστόσο, αναμένουμε ότι θα υπάρξει αλληλεγγύη και σεβασμός  προς τις δικές μας εκτιμήσεις για την ασφάλεια », - αναφέρει ο κ Τσίπρας.Σημείωσε
επίσης ότι η ασφάλεια στην Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία είναι αδύνατη.

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα, σκέφτονται και αισθάνονται πολύ πιο φιλικοί προς τη Μόσχα παρά προς  τους επίσημους συμμάχους της.Οι δυτικές σχολιαστές ανησυχούν λόγω των καλών σχέσεων μεταξύ Τσίπρα και  Πούτιν.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και τις εντάσεις που συνδέονται με τους πόρους του προγράμματος και την εξοικονόμηση, η ελληνική κυβέρνηση του Τσίπρα έχει "εκπληκτικά στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο,"γράφει η American Journal.Η φιλία μεταξύ Αθήνας και Μόσχας,  μπορεί  να υπονομεύσει την ενότητα του ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ, η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για τον τρόπο που ο "ΣΥΡΙΖΑ", από τότε που τέθηκε σε ισχύ στην Ελλάδα, "αγκαλιάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν".

Οι δύο χώρες, είπε ο εμπειρογνώμονας, έχουν βαθιές ιστορικές και Ορθοδόξους θρησκευτικούς δεσμούς.
Επιπλέον, υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στα μέλη του κόμματος "ΣΥΡΙΖΑ" με τις πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ στη Ρωσία. Τον Μάιο, ο Πούτιν επισκέφθηκε την Ελλάδα με την ελπίδα να συνάψει συμφωνίες που αφορούν το εμπόριο, τις επενδύσεις, την ενέργεια και τις μεταφορές. Όλα αυτά  "ανησυχούν" την Δύση.

Η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία εγείρει ανησυχίες για την ικανότητα της Ευρώπης να διατηρήσει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η δημοσίευση σημειώνει ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα «απρόθυμα δεν συμφώνησε με τις κυρώσεις στη Ρωσία».Η Ρωσία ενισχύειτους  στρατηγικούς δεσμούς με την Ελλάδα και άλλα «δυσαρεστημένα μέλη της ΕΕ."

Ο κύριος παράγοντας διέγερσης του  Ρωσικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, είναι η στρατηγική θέση της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο.Η Ελλάδα παρασύρεται στην αγκαλιά της Ρωσίας και κινδυνεύει να γίνει το "μαύρο άλογο" στο ΝΑΤΟ.Ο Stanek λέει ότι υπάρχει η πιθανότητα μιας ελληνικής εξόδου από τη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού.(ΝΑΤΟ).Ωστόσο αυτό θα φέρει ακραία γεγονότα αφού θα υπονομεύσει την ενότητα του ΝΑΤΟ "σε μια κρίσιμη στιγμή".

Για να αποτραπεί η Ρωσική επιρροή στην Ελλάδα η ΕΕ θα πρέπει να κάνει ευνο'ι'κές ρυθμίσεις για το χρέος στην Αθήνα.Σε αντίθετη περίπτωση η Αθήνα θα έχει εχθρότητα προς τις Βρυξέλλες που θα μπορούσε να υπονομεύσει την αλληλεγγύη του μπλοκ.Τότε δεν θα είναι πολύ μακρινή η μέρα όταν η Αθήνα θα ασκήσει το δικαίωμα του βέτο στην επόμενη ψηφοφορία για την επέκταση των αντι-ρωσικών  κυρώσεων.

Για την ώρα ο Τσίπρας δεν αντιπαρατίθεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

http://topwar.ru/98287-greciya-razryvaetsya-mezhdu-nato-i-rossiey.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR :Corfiatiko.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ