Πολιτική

Επιχείρηση Α.Τσίπρα για να ''μπαλώσει'' τα μνημονιακά μέτρα -«Παυσίπονα» αντί ΕΚΑΣ

Αυλαία έριξαν οι θερινές φιέστες της κυβέρνησης και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του μίνι υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός  επέλεξε να δώσει το στίγμα για τον μεγάλο όπως είπε στόχο, που είναι «η ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους».

Υπό το βάρος της κυβερνητικής φθοράς- την οποία υπουργοί αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «μέχρι ένα σημείο απολύτως αναμενόμενη»- ο κ. Τσίπρας ξεδίπλωσε το όραμά του για το «Νέο Κοινωνικό Κράτος». Ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τα αριστερά αντανακλαστικά υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί «παρά να είναι για τον λαό, με τον λαό, από το λαό» και έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί με τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Κοινός τόπος στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως, είναι ότι κολυμπούν στα βαθιά και μάλιστα χωρίς σωσίβιο. Και με το βλέμμα στραμμένο στα δύσκολα του Φθινοπώρου, τρέχουν να υλοποιήσουν μία δέσμη μέτρων ως αντίβαρο στις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Παυσίπονα αντί ΕΚΑΣ
Με δεδομένο ότι το ΕΚΑΣ έχει κάνει φτερά, από την κυβέρνηση ουδείς μιλά για ισοδύναμα. Κι αυτό, γιατί ακόμα και το στενό περιβάλλον του κ. Τσίπρα παραδέχεται ότι λόγω των πενιχρών οικονομικών δυνατοτήτων δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης αναπλήρωση, παρά μόνο μέτρα-αντίβαρο.

Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μερικά  «παυσίπονα» (πλήρης απαλλαγή για όσους δικαιούχους υπήρξε μείωση από τη φαρμακευτική δαπάνη, απαλλαγή από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά υγείας κ.α), επιχειρώντας έτσι την ανάσχεση της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

«Όλοι ζητάνε λεφτά απ’ τον Χουλιαράκη»

Σε ό,τι αφορά τέλος στη χθεσινή συνεδρίαση, δείγμα της δημοσιονομικής στενότητας που υπάρχει ήταν η παραδοχή κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος σύμφωνα με το iefimerida.gr είπε ότι «όλοι ζητάνε λεφτά από τον Χουλιαράκη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...