Κόσμος

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών σε Τζόρτζια, Τενεσί, Μιζούρι (vid)


Eκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά αστυνομικών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα και πυροβολήθηκαν σε St. Louis στο προάστιο του Ballwin, Μιζούρι και Valdosta, Τζόρτζια. Οι αρχές στο Tennessee ανέφεραν και αυτές με τη σειρά τους πυροβολισμούς.

Ο αξιωματικός της Αστυνομίας που τραυματίστηκε στο Μιζούρι μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Mercy και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε από πίσω στο λαιμό καθώς επέστρεφε στο αμάξι του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες .

Η αστυνομία περιγράφει τον δράστη ως ψηλό, αφροαμερικανό.

Ταυτόχρονα ένας ακόμη αστυνομικός στην Valdosta, τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με ύποπτο. Ο αξιωματικός ερευνούσε αναφορά για όχημα όταν κάποιος άνοιξε πυρ. Και οι δύο, δράστης και αστυνομικός, βρίσκονται τραυματισμένοι σύμφωνα με την αναφορά.

Ο ύποπτος κάλεσε το 911 να αναφέρει μια παραβίαση και τότε έστησε ενέδρα και πυροβόλησε τον αστυνομικό.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Brian Childress, είπε ότι ο αστυνομικός "πυροβολήθηκε πολλές φορές".

"Είναι εκτός χειρουργείου τώρα. Η οικογένεια του είναι στο νοσοκομείο.Είμαι χαρούμενος να αναφέρω ότι θα επιζήσει. Είναι σε σταθερή κατάσταση αλλά στην εντατική για προληπτικούς λόγους".

"Μία από τις σφαίρες τον βρήκε στην κοιλιά ακριβώς κάτω από το γιλέκο. Άλλες σφαίρες τον βρήκαν ευτυχώς στο γιλέκο" είπε ο Scott Dutton.

Για να εξουδετερώσουν τον ελεύθερο σκοπευτή στο Ντάλας την Πέμπτη το βράδυ, η αστυνομία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά εκρηκτική ύλη που μεταφέρθηκε με ρομποτ.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσουμε το ρομποτ - βόμβα και τοποθετήσαμε ένα μηχάνημα στα άκρα του για να εκραγεί εκεί όπου ήταν ο ύποπτος», όπως ανέφερε την Παρασκευή στπυς δημοσιογράφους ο Αρχηγός της Αστυνομίας, David Brown. Πρόσθεσε δε, ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα εξέθετε τους αστυνομικούς σε πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Ανέφερε επίσης ότι ο ύποπτος έπεσε νεκρός λόγω της έκρηξης της βόμβας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ