Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εφαρμογή σχέδιο διαμελισμού της χώρας - Επαληθεύονται οι προφητείες; (εικόνες-βίντεο)

Αποκάλυψη- βόμβα έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας στην Ακαδημία Πολιτικής του ΑΚΡ. Για πρώτη φορά Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι επίκειται αλλαγή των τουρκικών συνόρων!

Πρόκειται για μια είδηση που σοκάρει και επαληθεύει τους λόγους μεταστροφής της Άγκυρας προς την Ρωσία.

Ο ίδιος ο Μ.Γιλντιρίμ είπε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα της Τουρκίας σε λίγο δεν θα ισχύει. 

Ιδού τι είπε ακριβώς ο Τούρκος πρωθυπουργός:

"Όμως η Τουρκία είναι σε μια δύσκολη καμπή. Υπάρχει ένας λογαριασμός απλήρωτος τα τελευταία εκατό χρόνια. Ο λογαριασμός αυτός τοποθετήθηκε και πάλι μπροστά μας. Ο λογαριασμός αυτός θα καθορίσει την τύχη των εδαφών μας, θα τεθούν σε εφαρμογή πονηρά σχέδια, μπαίνουμε σε μια τέτοια περίοδο».

Πρώτη προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η εξουδετέρωση της «τρομοκρατίας» στο εσωτερικό της χώρας. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα, διευκρίνισε, εννοώντας τις επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε τη βούληση της κυβέρνησής του για εξομάλυνση των σχέσεων με όλες τις γειτονικές χώρες.

Ο Τούρκοςπρωθυπουργός αποκάλυψε το μεγαλύτερο φόβο του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το pentapostagma.gr  θα αποκαλύψει  σε λίγο βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει μυστική συμφωνία των ΗΠΑ για κουρδικό κράτος...

Πριν λίγο καιρό είχε προκληθεί σεισμός στην Άγκυρα από χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times.

Οι χάρτες έδειχναν να ιδρύεται ανεξάρτητο Κουρδιστάν, η Αρμενία να επεκτείνεται ανατολικά ενώ ιδρύονται δυο διεθνείς ελεύθερες ζώνες, μια στη Σμύρνη και άλλη μια στα Στενά και στο Βόσπορο που τίθενται υπό διεθνή έλεγχο. Η Συρία, διατηρεί την εδαφική της ακεραιότητα ενώ ιδρύεται και μια αυτόνομη περιοχή στο Λίβανο υπό την επικυριαρχία της.
Να τονίσουμε ότι οι χάρτες αυτοί είχαν δημοσιευτεί στην επέτειο των εκατό χρόνων από το σχέδιο Sykes-Picot.

Eίναι επίσης γνωστό ότι Ρωσία και ΗΠΑ συζητούν αυτή την περίοδο την τροποποίηση της Συθήκης Sykes-Picot ενώ συζητήσεις γίνονται και για όσα προέβλεπε η Συνθήκη των Σεβρών.

Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας, φέρνοντας την ειρήνη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές και σχετιζόμενες Δυνάμεις μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...