Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ένταση ανάμεσα σε Αλβανία και Ελλάδα λόγω της Χειμάρρας και πτήσεων ελληνικών ελικοπτέρων στα σύνορα !

Αλβανία : « Επιδεινώνονται οι σχέσεις ανάμεσα σε  Ελλάδα και Αλβανία ενώ είναι προκλητικές οι  πτήσεις ελληνικών ελικοπτέρων στα σύνορα». !!!!

Το υπουργείο εξωτερικών της Αλβανίας αντέδρασε έντονα  μετά τις ταραχές και τα επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο της Χειμάρρας και την επίσημη επιστολή του ελληνικού ΥΠΕΞ .

Η Αλβανία δηλώνει σε όλους τους τόνους  ότι είναι άδικο η χώρα μας να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας, αναφέρει πριν από λίγο  ο αλβανικός τύπος .

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το υπουργείο εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, εκφράζει τη λύπη του προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία  επιδιώκει να παρέμβει σε  ανάξιες πράξεις που τελέστηκαν χθες από ορισμένα άτομα στη Χειμάρρα, με στόχο να προσδώσει  σε αυτές  τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Η υπόθεση  εξετάζεται  από τις αλβανικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας αποτελεί επανάληψη της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις του αλβανικού κράτους, παρά την  δέσμευση της Ελλάδος  για σχέσεις καλής γειτονίας.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, a priori, κάθε φορά, ενθαρρύνονται  και νομιμοποιούνται  πατερναλιστικού τύπου  αξιώσεις στην  περιοχή της Χειμάρρας. Καθώς η ιστορία και η παρούσα κατάσταση  σαφώς αποδεικνύει ότι δεν συντρέχουν   λόγοι για να «διαφημίζεται» αυτή ως κατ΄εξοχήν περιοχή της ελληνικής μειονότητας.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες παρέμβασης και η έκφραση οποιασδήποτε δυσαρέσκειας ατομικής  ή συλλογικής , έχει στόχο τη στρέβλωση της πραγματικότητας και της άριστης  συνύπαρξης  μεταξύ Αλβανών και μελών της ελληνικής μειονότητας, η οποία απολαμβάνει πλήρη δικαιώματα, βάσει της εθνικής νομοθεσίας και των διεθνών κανόνων και συμβάσεων », κατέληξε  η ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών.

Το αλβανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι πριν από λίγες ημέρες  ο  ελληνικός  στρατός έχει αυξήσει την παρουσία του  στα νότια σύνορα της Αλβανίας ειδικά μετά τις 15 Ιουνίου.

Ένα ελικόπτερο UH-1H Huey διεξάγει περιοδικές πτήσεις σε συνοριακά χωριά με την Αλβανία, και οι πληροφορίες αναφέρουν ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό  πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών.

Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο εξήγησε ότι οι εναέριες περιπολίες γίνονται με σκοπό να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων  των χωριών στα σύνορα με την Αλβανία,  ενώ οι εναέριες  αποστολές παρακολούθησης θα συνεχιστούν  όλο το καλοκαίρι.

Οι εναέριες περιπολίες είναι ένα από τα 4 μέτρα που λαμβάνονται από τον ελληνικό στρατό για  την αύξηση της ασφάλειας στα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Μέσα σε αυτά τα μέτρα,  προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε 2 μήνες στις  παραμεθόριες περιοχές με την Αλβανία.

Η αύξηση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα με την Αλβανία έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι στο  καλύτερο σημείο  και η ένταση έχει αυξηθεί σημαντικά με την επανενεργοποίηση του ζητήματος των τσάμηδων από την αλβανική κυβέρνηση, τονίζουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας .

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ,  Έντι Ράμα, ευρίσκεται στην Τουρκία ως μοναδικός ξένος ηγέτης στα εγκαίνια γέφυρας στην Κωνσταντινούπολη. Το γεγονός αυτό λέει πολλά για την πολιτική που ασκεί ο ηγέτης αυτός  αλλά και για την  πολιτική που ασκεί έναντι της Ελλάδος εδώ και μεγάλο διάστημα .

Τούρκοι και Αλβανοί θέλουν να μας περικυκλώσουν στρατιωτικά και μαζί με τους Σκοπιανούς να μας «απομονώσουν» . Το μόνο που θα επιτύχουν είναι να «φάνε το κεφάλι τους» για μια φορά ακόμη.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...