Αρχείο

Για ποιο λόγο Κοσοβάροι-Τούρκοι-Αλβανοί-Αμερικάνοι και Σκοπιανοί στρατιωτικοί διεξάγουν εντατικές χερσαίες ασκήσεις στην ΠΓΔΜ ;

Στρατιωτικοί από 13 χώρες, πραγματοποιήσαν 10ήμερη στρατιωτική άσκηση στο πεδίο βολής του Krivollak στην ΠΓΔΜ , με άγνωστες μελλοντικές ‘’παρενέργειες‘’ .

Στις ασκήσεις συμετείχαν στρατιώτες των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Τουρκίας, της Σλοβενίας, της Ρουμανίας, της Ιταλίας, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και άλλων χωρών, αναφέρει ο αλβανικός τύπος .

Η 10ήμερη άσκηση με την επωνυμία «Summer Camp 2016» ολοκληρώθηκε σήμερα, και οι στρατιώτες των συμμετεχόντων χωρών ασκήθηκαν εντατικά σε γνωστά και άγνωστα σενάρια και ειδικές καταστάσεις .

Ο διευθυντής επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων του Κοσυφοπεδίου Zymer Halimi, δήλωσε ότι η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί η ευκαιρία στους Κοσοβάρους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με στρατιωτικούς  13 άλλων κρατών .

Ο Υφυπουργός Άμυνας  της ΠΓΔΜ Bekim Maksuti δήλωσε ότι φέτος υπήρχε ρεκόρ συμμετοχής των συμμετεχόντων στο πεδίο βολής και τόνισε  ότι οι συμμετέχοντες από τις χώρες αυτές μπορούν να αποδείξουν ότι μπορούν να μιλούν και να συνεργαστούν  σε μια κοινή ‘γλώσσα‘.

Συνολικά στο "Summer Camp 2016" στο Krivollak συγκεντρώθηκαν 290 συμμετέχοντες από 13 χώρες.

Ως γνωστό οι ΗΠΑ προετοιμάζουν εντατικά εδώ κια μεγάλο διάστημα τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών της ανατολικής Ευρώπης και χωρών των Βαλκανίων εναντίον της Ρωσίας .

Πρόκειται σαφώς για συγκεκαλυμένη πολεμική προετοιμασία διαφορετικών χωρών μέσω στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή μας ‘‘ δυό δρασκελίες‘‘ από τα βόρεια ελληνικά σύνορα.

Το προφανές διακύβευμα είναι η κόντρα του ΝΑΤΟ με την Μόσχα , αλλά ο στόχος είναι και η Σερβία και η στρατιωτική συμμαχία με την Ρωσία, με την συχνή διενέργεια ρωσο-σερβικών στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Τα Βαλκάνια αποτελούν ήδη το νέο ‘‘πεδίο αντιπαράθεσης‘’ Αμερικανών και Ρώσων και η Ελλάδα πολύ σύντομα θα βρεθεί μέσα μέσα στο κυκεώνα αυτής της επερχόμενης σύγκρουσης .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ