Αρχείο

Γιατί κοιτάει φάκελο με βραχονησίδες ο Π.Καμμένος; Σε πορτοκαλί συναγερμό έχουν τεθεί οι επίλεκτες δυνάμεις ειδικών δυνάμεων, επιθετικά ελικόπτερα και πολεμικά πλοία (βίντεο-εικόνες)


Σε πορτοκαλί συναγερμό έχουν τεθεί οι επίλεκτες δυνάμεις ειδικών δυνάμεων, επιθετικά ελικόπτερα και πολεμικά πλοία που περιπολούν στο Αιγαίο, με σκοπό να αποτραπεί η διείσδυση των Τούρκων κομάντος στην ελληνική επικράτεια.

Ανησυχία προκάλεσαν οι φωτογραφίες που εμφανίστηκε να κρατά στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, όπως κατέγραψε ο φακός του πρακτορείου Eurokinissi.

Οι φωτογραφίες που έβγαλε και κοιτούσε στα κυβερνητικά έδρανα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μοιάζουν να απεικονίζουν βραχονησίδες.

Βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr από τη θαλάσσια περιοχή της Σύμης καταγράφει τη σημερινή κινητικότητα πέριξ της Σύμης, καθώς το οπτικό υλικό τραβήχτηκε περί τις 17:15 το απόγευμα της Πέμπτης.

Δύο ελληνικά πλοία (το ένα είναι η πυραυλάκατος «Βότσης»), αλλά και ελληνικό ελικόπτερο, «χτενίζουν» την περιοχή από θαλάσσης και αέρος, υπό το φόβο ότι ομάδα Τούρκων κομάντος, που παραμένουν ασύλληπτοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, θα επιχειρήσουν να περάσουν στη Σύμη από την απέναντι περιοχή, Ντάτσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξι επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι μεταστάθμευσαν στην Κω (ένα ζεύγος), στην Λέρο (ακόμη δύο ελικόπτερα) και στην Ρόδο (τα άλλα δύο) με σκοπό να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να αποτρέψουν την είσοδο Τούρκων πραξικοπηματιών σε ελληνική επικράτεια.

Μαζί με δύο Super Puma που βρίσκονται στην Ρόδο (το ένα βρίσκεται μόνιμα στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και το άλλο έφτασε χθες Τετάρτη από την Ελευσίνα) τα έξι Απάτσι του ελληνικού στρατού που μεταφέρθηκαν στα Δωδεκάνησα είναι έτοιμα να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που εντοπιστούν ομάδες Τούρκων που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Δείτε τα χαρακτηριστικά καρέ…

xartia2xartia4https://www.youtube.com/embed/xSQDBMb9bvY

https://www.youtube.com/embed/Ytm6QzZeMK8

https://www.youtube.com/embed/nJuya76r4D0

με πληροφορίες από newsbeast.gr, protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ