Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ξεχάστε τον Τεκκέ αν δεν μας επιτρέπετε να λειτουργούμε στα κατεχόμενα

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος κατέστησε σαφές στις αρχές του ψευδοκράτους πως εάν δεν επιτρέψουν τη λειτουργία των εκκλησιών εκεί και όπου υπάρχουν χριστιανοί στα κετεχόμενα να ξεχάσουν τον Τεκκέ.

Κληθείς να σχολιάσει τα προσκόμματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία των εκκλησιών στα κατεχόμενα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι ενήμερος για την κατάσταση και πως τους απάντησε ότι “ο πρώτος στόχος που έχουμε ως Εκκλησία της Κύπρου δεν είναι αν θα πηγαίνουμε επί καθημερινής βάσης να λειτουργούμε.

Θέλουμε να μας επιτρέψουν να φτιάξουμε τους ναούς μας, όλα τα μνημεία μας να μην πέσουν”. Όπως είπε "εάν δεν μας αφήσουν να πάμε σε κάθε ναό 2-3 φορές τον χρόνο και μας αφήσουν 1 φορά το χρόνο, για μένα δεν παίζει ρόλο, παίζει μόνο εκεί που έχω χριστιανούς. Δηλαδή στη Καρπασία δεν μπορούν να μου απαγορεύουν να πάω να λειτουργήσω στα 2-3 χωριά και στον Απόστολο Αντρέα που υπάρχουν χριστιανοί.

Αυτό είναι απαράδεκτο και μάλιστα τους κατέστησα σαφές ότι “εάν δεν μας επιτρέψετε να πάμε να λειτουργούμε όπου υπάρχουν χριστιανοί ξεχάστε τον Τεκκέ. Δεν θα ξαναπάτε.Και έτσι μάλλον συμμορφώνονται", κατέληξε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...