Πολιτική

Αγωνιώδεις προσπάθειες από την κυβέρνηση να διασώσει το κοινωνικό της προφίλ- Στροφή Α.Τσίπρα στην κοινωνική ατζέντα

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλει η κυβέρνηση να διασώσει το κοινωνικό της προφίλ και μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, οι επιτελείς του Μαξίμου στρέφουν την προσοχή τους στο κοινωνικό κράτος και στην προστασία των αδυνάμων.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να δείξει στους πολίτες ότι η κυβέρνηση διαθέτει κοινωνική ευαισθησία και με στήριξη των αδυνάτων επιχειρεί να δημιουργήσει κοινωνικές συμμαχίες που θα αποτελέςουν τον πυλώνα πάνω στον οποίο μπορεί να βασιστεί. Υπό το βάρος της κοινωνικής κρίσης άλλωστε, που πλήττει κατά κύριο λόγο δυνάμεις που ανέδειξαν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κοινή πεποίθηση στους κόλπους της ηγεσίας ότι δεν γίνεται να μείνουν άλλο με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας διόλου τυχαία, επέλεξε χθες να μην παραστεί στη Βουλή. Υποβαθμίζοντας εμφανώς τη συζήτηση αλλά και το αριθμητικό αποτέλεσμα για την εξεταστική, το Μαξίμου εστιάζει επικοινωνιακά στη σημερινή πρωτοβουλία.

Το επόμενο αφήγημα Τσίπρα είναι «Κοινωνικό κράτος για όλους» και σήμερα, στην πανηγυρική συνεδρίαση του «μίνι υπουργικού» στη 1.30 μμ- γνωστού και ως ΚΥΣΚΟΙΠ- ο πρωθυπουργός  θα προβεί σε ανακοινώσεις για  μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο στη μεγάλη εικόνα να αποτυπωθεί η κυβερνητική... ευαισθησία για την κοινωνική προστασία, επιχειρώντας -και σε επίπεδο τακτικής- να πάει την πολιτική αντιπαράθεση σε μια ατζέντα που δεν είναι προνομιακή για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Το  περιβάλλον Τσίπρα δεν κρύβει ότι η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά είναι να βγουν κερδισμένοι στη μάχη της καθημερινότητας, ανακόπτοντας μια ώρα αρχύτερα την κοινωνική δυσαρέσκεια από τις επιπτώσεις του μνημονίου.

Κατά πληροφορίες μάλιστα του iefimerida.gr ο κ. Τσίπρας είχε χθες μετά το πέρας της ψηφοφορίας στη Βουλή, σύσκεψη προετοιμασίας με τους στενούς του συνεργάτες για όσα θα εξαγγείλει σήμερα.

Ασφαλείς πληροφορίες, αναφέρουν πως η ομιλία του θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

πρώτον, θα ανακοινώσει μέτρα-αντίβαρο μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ (όλες τις προηγούμενες ημέρες η κοστολόγηση προτάσεων  ήταν συνεχής, ενώ μελετήθηκε ακόμα και η αναπλήρωση όχι σε χρήματα αλλά με άλλου είδους παροχές)
δεύτερον, θα παρουσιάσει δράσεις κοινωνικής πολιτικής οι οποίες θα αφορούν στους τομείς της υγείας, της εργασίας και γενικότερα στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης
τρίτον, θα ξεδιπλώσει το «σχέδιο για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να παρουσιάσει σχέδιο για ισότιμη πρόσβαση για όλους τους ανασφάλιsτους σε φάρμακο και υπηρεσίες υγείας, με οικογενειακό γιατρό για κάθε οικογένεια.
Η Ανεργία θα αποτελέσει ένα ακόμα πεδίο αναφοράς για την κυβέρνηση που έχει θέσει το στόχο να φτάσει σε λίγα χρονια το μέσο όρο των άλλων ευρωπαικων κρατών. Ακόμα αναμένεται να εξαγγελθούν η επέκταση για επιπλέον χιλιάδες μαθητές του προγράμματος για τα σχολικά γεύματα, η πρόσληψη καθηγητών για την υποστήριξη της λειτουργίας νέων ειδικών σχολείων.

Με το βλέμμα στα προβλήματα και οι βουλευτές

Ο τομέας της καθημερινότητας πάντως είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μετ’ επιτάσεως και το κόμμα. Ειδικά, μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ και με δεδομένο ότι λόγω του ασφυκτικού δημοσιονομικού πλαισίου δεν γίνεται να  υπάρξει πλήρης αναπλήρωση, κατεγράφη μεγάλη κινητοποίηση.

Συνομιλώντας άλλωστε κανείς με βουλευτές, η γενική εικόνα που αποκομίζει είναι πως «στις παρούσες συνθήκες χρειάζεται να τρέξουμε πιο γρήγορα και με αποτελεσματικότερους ρυθμούς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...