Υγεία

Έχω μυωπία. Μπορώ να κάνω laser;

Γράφει η Έλενα Κεφάλα, MICOpth Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι διορθώνουν  τη μυωπία τους με LASER και απαλλάσσονται από γυαλιά και φακούς επαφής. Πρόκειται για το συναρπαστικότερο ίσως τομέα της οφθαλμολογίας, που με σημαντικές εξελίξεις έχει δώσει λύση στα καθημερινά προβλήματα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

H πρόοδος της τεχνολογίας στάθηκε στο πλευρό της οφθαλμολογίας και  έκανε τη διαθλαστική χειρουργική ακόμα πιο προσιτή και ασφαλή. Έτσι σήμερα με μια επέμβαση σύντομη και ανώδυνη μπορεί να βελτιώσει κάποιος την όρασή του και να αλλάξει την ποιότητα ζωής του για πάντα.

Δύο είναι οι χειρουργικές μέθοδοι διόρθωσης με laser, η PRK και η LASIK. Οι υπόλοιπες μέθοδοι και τεχνικές, που αναφέρονται ( Femto Second, IntraLase, Monovision, Lasek, κ.α), είναι παραλλαγές και βελτιώσεις της LASIK και της PRK. Και οι δύο είναι πολύ αποτελεσματικές. Τόσο οι ιδιαιτερότητες του ματιού κάθε ασθενούς, όσο και οι ατομικές ανάγκες του, μας οδηγούν στο να επιλέξουμε τη μία ή την άλλη.

Σημαντική στοιχείο για μια επιτυχημένη διόρθωση της μυωπίας με Laser είναι η κατάλληλη επιλογή υποψηφίου. Οι βασικές προϋποθέσεις, που πρέπει να ακολουθούνται είναι:

Ηλικία υποψηφίου άνω των 18 ετών

Η μυωπία να μην είναι εξελισσόμενη τα τελευταία 2 χρόνια, δηλαδή ο υποψήφιος να έχει σταθερούς βαθμούς.
Να μην υπάρχει «ουλή» στον κερατοειδή.

Να μην έχει συμβεί κάποιος τραυματισμός στο μάτι ή σοβαρή μόλυνση το τελευταίο ένα έτος.
Ο υποψήφιος να μην πάσχει από κάποια νόσο του κολλαγόνου ή κάποιο άλλο αυτοάνοσο νόσημα, όπως Σ.Ε.Λ. (γνωστό ως Λύκος) ή HIV.
Να μην έχει στο ιατρικό ιστορικό του λοίμωξη από έρπη στον οφθαλμό.
Να μην πάσχει από σοβαρή ξηροφθαλμία.
Εάν είναι γυναίκα, να μην είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή σε περίοδο γαλουχίας (θηλασμού).

Σημαντικό είναι κάθε υποψήφιος να έχει ενημερωθεί σωστά και πλήρως για την επέμβαση, για τους κινδύνους και τις επιπλοκές που αυτή μπορεί να έχει.

Είναι σίγουρο ότι γυναίκες και άντρες με ρεαλιστικές προσδοκίες θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

boro.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...