Αρχείο

Ένοπλες Δυνάμεις και ΜΙΤ υπό τον έλεγχο του παρανοϊκού Ερντογάν - Με βαρύ οπλισμό εξοπλίζει την τουρκική Αστυνομία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί οι ένοπλες δυνάμεις και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) να τεθούν υπό τον έλεγχο της προεδρίας, γνωστοποίησε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή απαιτείται η αναθεώρηση του Συντάγματος και η αντιπολίτευση θα πρέπει να συμφωνήσει, μετέδωσαν επίσης ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, μεταφέροντας τις δηλώσεις του ίδιου του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Οι πληροφορίες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YAS) που επρόκειτο να συμφωνήσει στη σαρωτική αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Με βαρύ οπλισμό εξοπλίζει την τουρκική Αστυνομία και τις άλλες δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας κατά το πρότυπο της Στρατοχωροφυλακής ο Ρ.Τ.Ερντογάν έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως η αστυνομία της Τουρκίας θα παραλάβει σύντομα βαρύ οπλισμό.

«Δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε αν δεν συμβεί κάτι. Άλλωστε και στο παρελθόν έχει δοθεί βαρύς οπλισμός στην αστυνομίας μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, μιλώντας την Πέμπτη σε τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα σύστημα που θα μπορεί να σταματά «ανθρώπους κακοπροαίρετους» οι οποίοι «θέλουν να βλάψουν την Τουρκία».

Συνολικά 300 Τούρκοι διπλωμάτες αναμένεται να απολυθούν τις ερχόμενες ημέρες από την τουρκική κυβέρνηση, ως φιλικά προσκείμενοι στους πραξικοπηματίες!

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει ήδη απολύσει 88 υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών, ανάμεσά στους οποίους βρίσκονται και δύο πρεσβευτές, ενώ ετοιμάζεται να διώξει το επόμενο διάστημα και άλλους, εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα αγγίξει τους 300.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, «οι διπλωμάτες που έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ξεπερνούν τους 300» και όπως αποκάλυψε, έχει ήδη δημιουργηθεί μαι επιτροπή στο υπουργείο εξωτερικών προκειμένου να ελέγξει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

«Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκα», σημείωσε...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ