Αρχείο

O Ρ.Τ.Ερντογάν "υπέγραψε" τον διαμελισμό της Τουρκίας - Πως άνοιξε τον "ασκό του αιόλου" (εικόνες, βίντεο)


Προς την διάλυση οδεύει η Τουρκία καθώς ο παρανοϊκός Ρ.Τ.Ερντογάν επικύρωσε με την υπογραφή του την αναθεώρηση του συντάγματος, μέσω της οποίας θα επιτρέπεται η άρση της ασυλίας των Τούρκων βουλευτών.

H απόφαση θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει άμεση ισχύ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να οδηγήσει σε "ξεκαθάρισμα" των πολιτικών του αντιπάλων και συγκεκριμένα στην απομάκρυνση δεκάδων μελών του κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που εκπροσωπεί τους Κούρδους από την τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ο Ερντογάν κατηγορεί το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Εθνοσυνέλευση, ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα των "τρομοκρατών" Κούρδων που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο επί τρεις δεκαετίες και θέλει να προσαχθούν ενώπιον των δικαστηρίων.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος θα μετατρέψει το τουρκικό πολιτικό σύστημα σε προεδρικό.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετά την καταστροφή των πόλεων που κατοικούνται από κουρδικό πληθυσμό θέλει και τον πλήρη "αποκεφαλισμό" των ηγετών τους.

Χωρίς ηγέτες, χωρίς "φωνή" και με ένα τουρκικό Στρατό να γκρεμίζει τα σπίτια τους, οι Κούρδοι είναι αναγκασμένοι να αντιδράσουν και να μεταφέρουν τον πόλεμο μέσα στις τουρκικές πόλεις.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν άνοιξε τον "ασκό του αιόλου".

Οι Κούρδοι θα ζητήσουν ξεχωριστό Κοινοβούλιο και θα λάβουν βοήθεια από το συριακό PYD με ρωσική υποστήριξη.

Δείτε τι συμβαίνει στην πόλη Νίσιβη.

 

https://twitter.com/TurkeyUntold/status/738826363252158464

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...