Αρχείο

EKTAKTO: Ο M.Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον N.Αναστασιάδη ότι η συμφωνία με την Τουρκία δεν έχει καμία επίπτωση στις σχέσεις Ισραήλ-Κύπρου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, διαβεβαίωσε τον Κύπριο  Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ότι η συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας δεν επηρεάζει ούτε τώρα ούτε στο μέλλον  με κανένα τρόπο, τις   στενές και αδελφικές στρατηγικής σημασίας   μεταξύ της Κύπρου  και του Ισραήλ, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε  σε μια γραπτή δήλωση που εκδόθηκε σήμερα ότι, οι κύριοι   Αναστασιάδης και Νετανιάχου πραγματοποίησαν μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία, στην διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Κύπρου ενημερώθηκε από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό σχετικά με το περιεχόμενο της  συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας.

«Την ίδια στιγμή ο Νετανιάχου σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή δεν επηρεάζει και δεν πρόκειται να επηρεάσει, καθ 'οιονδήποτε τρόπο, την στενή και  αδελφική σχέση  μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ. Μια σχέση η οποία θα εξακολουθήσει να ενισχύεται  μέσα από ένα ευρύ φάσμα τομέων της διμερούς συνεργασίας, προς όφελος και των δύο χωρών, και όχι μόνο αυτών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος .

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον  Νετανιάχου για την ενημέρωση κατά τη διάρκεια των μακρών συζητήσεων του  με τον Ισραηλινό   πρωθυπουργό για  την Τουρκία, καθώς και για τις γενικές αρχές στις οποίες εδράζεται η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό  ότι η σχέση μεταξύ της Κύπρου με  το Ισραήλ είναι στρατηγικής σημασίας, και εξέφρασε την σαφή βούληση του να ενισχυθεί περαιτέρω», πρόσθεσε ο Χριστοδουλίδης.

«Παράλληλα, ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μια πιθανή λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα συμβάλλει, αποφασιστικά, στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των κρατών της περιοχής, επιτρέποντας ταυτόχρονα την άρση όλων των εμποδίων για την εφαρμογή της ενεργειακής συνεργασίας της Τουρκίας με τις χώρες της περιοχής» , συνέχισε ο  Χριστοδουλίδης.

Ένα είναι το ερώτημα για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο  ηγετών. Ο Κύπριος Πρόεδρος πήρε τηλέφωνο για να ζητήσει τα «ρέστα» ή για να λάβει οδηγίες για το τι θα κάνει  σε σχέση με την Τουρκία και το κυπριακό ζήτημα;

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτά λαμβάνουν χώρα για περάσει το ισραηλινό φυσικό αέριο στην Ευρώπη το ταχύτερο δυνατό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ