Εθνικά θέματα

AS-90: Κατευθυνόμενα πυρομαχικά για το οβιδοβόλο 155 χλστ.

Κατευθυνόμενα πυρομαχικά για το διαμετρήματος 155 χλστ. και μήκους σωλήνα 39 διαμετρημάτων (155/39) αυτοκινούμενο οβιδοβόλο AS-90 προτίθεται να προμηθευτεί το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. Σύμφωνα με βιομηχανικές πηγές, μία πρόσκληση για συμμετοχή σε διαγωνιστική διαδικασία (ITT: Invitation To Tender) για το πρόγραμμα που αποκαλείται έμμεσης [βολής] τακτικά κατευθυνόμενα πυρομαχικά (TGMI: Tactical Munitions Indirect) αναμένεται να εκδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017 με προβλεπόμενο χρόνο ένταξης σε υπηρεσία τη διετία 2021 – 2022.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Στρατός της Βρετανίας θα εκπονήσει προδιαγραφές που θα προβλέπουν υψηλή ακρίβεια για βολή κατά κινητών στόχων και απόλυτη ακρίβεια κατά σταθερών στόχων, μία διάκριση η οποία έχει σαφέστατα οικονομική διάσταση.

Εφόσον αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος, τότε θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαια η υποβολή της υποψηφιότητας του κατασκευής Raytheon M982 Excalibur που χρησιμοποιεί το σύστημα παγκόσμιας αναφοράς θέσης (GPS) για την επίτευξη της επιθυμητής ακρίβειας.

Σημειώνεται, ότι το M982 βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ολλανδία και τη Σουηδία, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί βολές του με το AS-90. Επίσης, στην περίπτωση που ο Στρατός της Βρετανίας επιθυμεί δύο επίπεδα ακρίβειας τότε άλλη μία ισχυρή υποψηφιότητα είναι η κατασκευής Orbital ATK συλλογή καθοδήγησης ακριβείας PGK (Precision Guidance Kit) που τροποποιεί υφιστάμενους πυροσωλήνες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Στρατός των ΗΠΑ προμηθεύεται τόσο το M982 Excalibur όσο και την PGK. Τέλος, ως μία ακόμη υποψηφιότητα θα πρέπει να θεωρείται το κατασκευής Leonardo Defence Systems (πρώην OTO Melara) Vulcano, διαμετρήματος 155 χλστ.
defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...