Εθνικά θέματα

M.Τσαβούσογλου: "Ο Αναστασιάδης ήθελε να κατεβάσει τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στην ελληνοκυπριακή πλευρά"

O Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε με την άρνηση της χώρας του να στείλει βοήθεια για την κατάσβεση της φωτιάς στη Κύπρο ισχυρίστηκε πως η Κυπριακή κυβέρνηση «προσπαθεί να κατεβάσει τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε».

Ο κ. Τσαβούσογλου προσπάθησε να συνδέσει το θέμα της πυρκαγιάς με το πρόσφατο διπλωματικό επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη, όταν αποχώρησε από σύνοδο του ΟΗΕ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού είχε κληθεί σε δείπνο με τους ηγέτες κρατών και ο Μουσταφά Ακιντζί ως δήθεν «πρόεδρος».

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως «το ίδιο έγινε και στην Κωνσταντινούπολη για τη Σύνοδο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Βοήθειας».

«Εμείς δείξαμε τη φιλοξενία μας. Ο Πρόεδρός μας παρέθεσε δείπνο. Αυτή δεν ήταν μια επίσημη εκδήλωση και καλέσαμε και τον κ. Ακιντζί στο δείπνο. Εμείς θέλαμε σε αυτό το ανεπίσημο δείπνο να έρθουν ο ένας δίπλα στον άλλο και να στείλουν μήνυμα φιλίας όπως έγινε στο Νταβός και σε άλλες εκδηλώσεις. Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι πολύ σημαντικά. Οι δύο λαοί θα ζήσουν μαζί. Δεν ήταν ωραίες οι δηλώσεις που έκανε σαν να μην ήθελε να συναντηθεί με τον Ακιντζί σε ένα δείπνο φίλων», ανέφερε και πρόσθεσε: «Γι' αυτό λέω στην ελληνοκυπριακή πλευρά, τουλάχιστον μην εκμεταλλεύεστε τα ανθρωπιστικά ζητήματα. Ακόμη και αν δεν ανταποκριθείτε μην προσπαθήσετε αυτό να το αποδώσετε αλλού».

protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...