Αρχείο

Το νέο τουρκικό κράτος που μετατρέπεται σε «Ερντογανιστάν»

Οι άκρως ανησυχητικές εξελίξεις που βιώνει η Τουρκία μπορεί να την μετατρέψουν το επόμενο διάστημα  σε μια άκρως ασταθή χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου  με καταλυτικές συνέπειες.

Κατά κύριο λόγο, υπάρχουν δύο λόγοι γι 'αυτό: τα είκοσι πέντε εκατομμύρια των Κούρδων πολιτών  που επιδιώκουν ξεκάθαρα την  αυτονομία τους,   και το καθεστώς Ερντογάν που έχει μετατρέψει την χώρα σε ένα θεοκρατικό κράτος, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Στην πραγματικότητα, ο Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στο μονοπάτι του πολέμου με οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί του επεκτείνοντας την  δεσποτική κυριαρχία του παντού στην τουρκική κοινωνία.

Το  τελευταίο θύμα δεν είναι άλλος από τον Πρωθυπουργό Νταβούτογλου,  ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί και αντικαταστάθηκε από τον στενό φίλο του κ Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Η αυταρχική συμπεριφορά του Προέδρου Ερντογάν υποστηρίζεται από το κόμμα AKP και τις  δυνάμεις ασφαλείας και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά  μιας νέας μουσουλμανικού τύπου δικτατορίας ,  που θυμίζει περισσότερο δικτάτορες τύπου Σαντάμ Χουσεΐν,  συνταγματάρχη Καντάφι και Τσαουσέσκου.

Πρόκειται μήπως για μια σχιζοφρενική συμπεριφορά από το καθεστώς της Άγκυρας, εκ  προθέσεως ή μήπως είναι  ένα παμπόνηρο σχέδιο για τον πλήρη έλεγχο της χώρας ; Πιθανότατα και τα δύο ...

Το τουρκικό κοσμικό κράτος υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης Τουρκίας, το οποίο  έφερε την ευημερία στον λαό, αλλά ο Ερντογάν και ο Νεο-οθωμανισμός θέλουν  να τα αλλάξουν  όλα αυτά. Υπάρχουν κάτι παραπάνω από αποχρώσες ενδείξεις ότι η χώρα ενδέχεται να μετακυλήσει  σε μια κατάσταση που θα μπορούσε πραγματικά να την διαλύσει τελείως.

Ο  Ερντογάν έχει καταφέρει να δημιουργήσει εχθρούς σε όλη την περιοχή, ενώ σοβεί η  ρήξη ανάμεσα σε αυτόν και την Ρωσία. Η  τελευταία έχει πλέον διακόψει την ροή φυσικού αερίου προς την Τουρκία, αλλά η Τουρκία έχει επίσης ακυρώσει το  μέγα-έργο αξίας  πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του αγωγού Turk Stream.

Η  τελευταία προσπάθεια της Άγκυρας να επαναφέρει την σχέση της με την Μόσχα,  αγνοήθηκε παντελώς από ο Κρεμλίνο, διότι ο Ρώσος Πρόεδρος  δεν είναι σε καμία περίπτωση  διατεθειμένος να παίξει «οθωμανικά παιχνίδια» με τον Ερντογάν.

Οι τωρινές  πολιτικές της Τουρκίας δεν είναι καθόλου λογικές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα λογικό στα  σχέδια του Ερντογάν. Η φιλοδοξία του είναι να αλλάξει το τουρκικό σύνταγμα και να παραμείνει ο ίδιος ως πρόεδρος μόνιμα . Οραματίζεται να βασιλεύει πάνω σε  ένα νέο ισλαμικό κράτος με σιδηρά πυγμή και ίσως να το ονομάσει "Erdoganistan."

Ο Πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Ισμαήλ Καχραμάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είναι μια μουσουλμανική χώρα και ως εκ τούτου,  θα πρέπει να έχει ένα σύνταγμα με βάση το Ισλάμ, αλλάζοντας  το υπάρχον που αναφέρεται   στο  κοσμικό κράτος δυτικού τύπου.

Στην πραγματικότητα, το κυβερνών κόμμα AKP θέλει να ξεφορτωθεί τελείως τον κεμαλισμό ως ιδεολογία και να τον αντικαταστήσει με ένα θεοκρατικό ισλαμικό νόμο. "Η εκκοσμίκευση δεν θα έχει  θέση σε ένα νέο σύνταγμα," δήλωσε ο Καχραμάν.

Όταν συμβεί αυτό, τότε αυτό ακριβώς  θα είναι το τέλος της κοσμικής Τουρκίας, διότι ο ακραίος Ισλαμισμός  θα διαδραματίζει ένα σημαντικότατο  ρόλο στην κυβερνητική πολιτική!

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε , η μουσουλμανική θρησκεία έχει γίνει η «νέα γεύση των καιρών» και χρησιμοποιείται συστηματικά για να επηρεάσει  τα μυαλά των ανθρώπων και ειδικά των αδύναμων.

Όταν ένας πρόεδρος σαν τον Ερντογάν «εισβάλει» στις κρεβατοκάμαρες των Τούρκων  πολιτών  και αποφασίζει ότι είναι αμαρτία για τις μουσουλμάνες γυναίκες να μην έχουν τρία παιδιά η  καθεμία , τότε η  θεοκρατία παίζει καταπιεστικό ρόλο  στην τουρκική κοινωνία .

Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος απαιτεί,   οι Τούρκοι υπήκοοι στη Γερμανία και αλλού να μην παντρεύονται  μη-μουσουλμάνους,  τότε μπορεί κανείς να δει ότι μια τέτοια φιλοσοφία έχει τα στοιχεία του εθνο-ρατσισμού.

Ένα καθεστώς που βασίζεται στον άκρατο  μισογυνισμό, με μια ριζωμένη προκατάληψη κατά των γυναικών, τότε  δεν είναι διαφορετικό  από  το τυραννικό καθεστώς του ISIS, της Αλ-Κάιντα και  άλλων παρακλαδιών .

Όλα βασίζονται σε μια στρατιά από αδιάκριτους-κατασκόπους, τις δυνάμεις ασφαλείας και την  "αστυνομία της ηθικής" στους δρόμους για να αναφέρουν και να πατάξουν ταυτόχρονα , ανάρμοστες συμπεριφορές , «ανώμαλους» ενδυματολογικούς  κώδικες και τυχόν πολιτικές διαφωνίες.

Κατά συνέπεια, όταν ο θρησκευτικός φανατισμός διεγείρει τη σκοτεινή πλευρά του ριζοσπαστικού εθνικισμού, η διπλωματία και η λογική δεν έχουν καμία θέσει  και φυσικά χάνονται !

Η τελευταία "τρέλα" του Ερντογάν, είναι η ανάγνωση  του Κορανίου στον Ι.Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που είναι άκρως επικίνδυνο  και αποτελεί άλλο  ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θρησκευτικού εξτρεμισμού, αν όχι  τρομοκρατίας.

Πρόκειται για μια πολύ καλά σχεδιασμένη κίνηση, η οποία  στέλνει ένα μήνυμα προς τα Μουσουλμανικά έθνη και τους απανταχού  Χριστιανούς και τα ιερά τους, ότι αυτά δεν έχουν πλέον καμία θέση σε ένα μουσουλμανικό κόσμο.

Η απόφαση αυτή δεν έχει άλλο σκοπό, από την μετατροπή αυτού του Ναού ορόσημο για τον Χριστιανισμό,  σε τζαμί. Στίχους από το ισλαμικό βιβλίο θα διαβάζονται  καθημερινά κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού και θα μεταδίδονται  ζωντανά από το κρατικό  θρησκευτικό κανάλι TRT Diyanet σε όλη τη χώρα.

Η  είδηση της βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας προκάλεσε σοκ σε όλους τους παγκόσμιους ηγέτες σε όλο τον κόσμο , με αποτέλεσμα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Τόνερ να απαντήσει, «Αναγνωρίζουμε την Αγία Σοφία ως τόπο εξαιρετικής σημασίας και ενθαρρύνουμε  την Τουρκία να διατηρήσει την Αγία Σοφία ως ένα μέρος που σέβεται την παράδοση.

Ο επικεφαλής ρωσικής  Δούμας Σεργκέι Γαβρίλωφ  είπε:«. η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατό να επιστρέψει η Αγία Σοφία στα χέρια της Ορθόδοξης εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως ".

Η οργισμένη αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει , «Εμμονές, και  μισαλλοδοξία, με μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητο και αποκαλύπτει  την έλλειψη σεβασμού και διασύνδεσης με την πραγματικότητα,  κάτι που δεν είναι συμβατό  με τις σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες."

Δεν υπήρχε σχεδόν καμία δημόσια καταδίκη όμως που να προέρχεται όμως  από την ΕΕ, τον ΟΗΕ και την Κύπρο . Ο Κύπριος Πρόεδρος  ελπίζει να επιτύχει  μια συμφωνία με την Τουρκία με σκοπό να  «επιλύσει» το ζήτημα της Κύπρου, και για αυτό δεν θέλησε να προσβάλλει  το καθεστώς Ερντογάν.

Η  ασέβεια της Άγκυρας κατά των χριστιανικών εκκλησιών δεν αφορά όμως  μόνο την Αγία Σοφία, επειδή και η τουρκοκυπριακή ηγεσία ανακοίνωσε επίσης μια παρόμοια απόφαση.

Οι χριστιανικές εκκλησίες στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου απαγορεύεται να εκτελούν λειτουργίες , εκτός από μία φορά το χρόνο σε συγκεκριμένες θρησκευτικές ημερομηνίες όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Αυτό είναι το είδος της παμπόνηρης τουρκικής νοοτροπίας κατά των Ελληνοκυπρίων που  βρίσκονται αντιμέτωποι στην ουσία με τον ίδιο τον  Ερντογαν .

Αλλά, προφανώς δεν έχει σημασία τι θα συμβεί στη συνέχεια διότι ένα πράγμα είναι σίγουρο.

Ξεκινώντας με τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας θα αποκαλυφθεί σύντομα αλήθεια, αλλά με το άσχημο πρόσωπό της. Μέχρι τότε όμως είναι πολύ πιθανό να είναι πολύ αργά για τους  ίδιους τους Τούρκους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ