Υγεία

Το καλύτερο γιατροσόφι για τις τσούχτρες

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το τσίμπημα της τσούχτρας δεν είναι επικίνδυνο και δεν χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα για να αντιμετωπιστεί.

Τυπικά συμπτώματα που εκδηλώνονται μετά το τσίμπημα της τσούχτρας είναι ο πόνος και το αίσθημα καψίματος στο δέρμα, η εμφάνιση κοκκινωπών σημαδιών στο δέρμα, το οίδημα, η φαγούρα, το μούδιασμα και ο πόνος.

Σοβαρό θεωρείται ένα περιστατικό όταν ο πάσχων εκδηλώνει ναυτία και τάση προς έμετο, πονοκέφαλο, ζαλάδα, πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στο στήθος ή εάν η τσούχτρα έχει τσιμπήσει κάποια ευαίσθητη περιοχή του σώματος, όπως το πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), γιατροσόφια όπως το ξύδι, η μαγειρική σόδα ή τα ανθρώπινα ούρα δεν βοηθούν να αντιμετωπιστεί ο πόνος και μάλιστα μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Αντιθέτως, βοηθητικός θεωρείται ο αφρός ξυρίσματος, αφού προλαμβάνει την εξάπλωση των τοξινών που απελευθερώνει η τσούχτρα.

Επίσης, η εφαρμογή πάγου τοπικά και η λήψη αναλγητικών βοηθούν ώστε να υποχωρήσει ο πόνος και η φλεγμονή.

Πηγή: NHS, Mayo Clinic

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook
therapeftis.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...