Κόσμος

Το αμερικανικό ρομποτικό σύστημα «ΤΑΛΩΣ » θα είναι έτοιμο σε 10 χρόνια

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Με γοργούς ρυθμούς «ετοιμάζονται» οι μελλοντικοί υπερ-στρατιώτες του αμερικανικού στρατού, με την βοήθεια προγραμμάτων υπό την αιγίδα της DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών) και με την αρωγή πλήθους εταιρειών αλλά και ανεξάρτητων φορέων, καταδεικνύοντας τον σωστό τρόπο που πρέπει να υλοποιούνται, τέτοιου είδους προγράμματα.

«Η θωράκιση τύπου «Iron Man», που  θα προστατεύει αποτελεσματικά  τους Αμερικανούς  στρατιώτες από σφαίρες, ενώ θα βοηθά στην κίνηση των χεριών και των ποδιών τους  θα είναι έτοιμη για χρήση μέσα στην επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο Αρχηγός του Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγός  Mark Milley, μιλώντας σε ένα   φόρουμ στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει μια  ρομποτική  εξωσκελετική θωράκιση με την ελληνικότατη ονομασία  «ΤΑΛΩΣ», ή διαφορετικά Tactical Assault Light Operator Suit , σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό Science.

«Οι εξωσκελετικοί  τύποι θωρακίσεων  ή άλλοι τύποι  τεχνολογιών και  υλικών ... δεν είναι ακόμα  έτοιμοι για χρήση σήμερα, αλλά αναζητώντας δια μέσω αυτών το ιδανικό μοντέλο ,  νομίζω ότι μέσα σε δέκα χρόνια τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά στο πεδίο της μάχης», είπε ο  Milley.

Η τεχνολογία του προγράμματος TALOS θα περιλαμβάνει έναν τροφοδοτούμενο εξωσκελετό, μαζί με μια πλήρους σώματος προηγμένης πανοπλίας με οθόνες ευαισθητοποίησης.

«Η ιδέα για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ήρθε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ένα μέλος των αμερικανικών «δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων», πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ εισερχόταν στην πόρτα του ενός ύποπτου τρομοκράτη», σύμφωνα με τον  Ναύαρχο McRaven.

Με αφορμή το περιστατικό ένας νεαρός αξιωματικός με ρώτησε είπε ο Ναύαρχος « γιατί μετά από όλα αυτά τα χρόνια σε επιχειρήσεις αυτού του τύπου, δεν υπάρχει ένας τρόπος για την καλύτερη προστασία των στελεχών που εισέρχονται από μια πόρτα;».

Για τον επικεφαλής της ειδικής Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, δεν υπήρχε απάντηση.

«Με όλη την πρόοδο της σύγχρονης τεχνολογίας, ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο», δήλωσε ο McRaven.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 56 εταιρείες, 16 κυβερνητικές υπηρεσίες, 13 πανεπιστήμια και 10 εθνικά εργαστήρια που εργάζονται ακατάπαυστα για την επιτυχία του σχεδίου αυτού.

 

https://youtu.be/bPjatYDHJKo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...