Κόσμος

Την Κυριακή ξεκινούν οι διεργασίες για το «διαζύγιο» ΕΕ-Βρετανίας μετά το Brexit

Έπειτα από τα αποτελέσματα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, η προσοχή της Ευρώπης εστιάζεται στη μορφή του «διαζυγίου» και για αυτό το λόγο, τη Κυριακή θα συναντηθούν οι σύμβουλοι των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο στόχος της συνάντησης των συμβούλων στις Βρυξέλλες, στις 3:30 ώρα Ελλάδος, θα είναι να προετοιμαστεί το πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις του Brexit. Στο περιθώριο της προετοιμασίας αυτής ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ θα μεταβεί στο Παρίσι και το Βερολίνο τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, έτσι ώστε να γίνουν επαφές με τις ηγεσίες λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...