Εθνικά θέματα

«Την έπεσαν άγρια» Γερμανοί-Ολλανδοί και Αυστριακοί στον κ.Κοτζιά για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ !!

O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πρόσφατo συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, δέχθηκε ανήθικη επίθεση  από  συναδέλφους του,  σε σχέση με την διαφωνία της Ελλάδος  με το όνομα της πΓΔΜ.

Η δήλωση του κ. Κοτζιά στο Λουξεμβούργο απευθύνονταν  κυρίως στην κρίσιμη κατάσταση στην ΠΓΔΜ , και ήταν στην πραγματικότητα μια απάντηση σε ό, τι συνέβη κατά τη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, αναφέρει ο σκοπιανός τύπος .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.  Κοτζιάς κατά τη συνάντηση στην ΕΕ «υπέστη πρωτοφανή και μάλλον μεθοδευμένη  λεκτική επίθεση, τουλάχιστον ανήθικη, από Ευρωπαίους διπλωμάτες».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας κατηγόρησαν  ευθέως την Ελλάδα για την επικίνδυνη πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην ΠΓΔΜ .

Υποστήριξαν ότι το "βέτο" της Ελλάδας στην προοπτική της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την συνταγματική  της ονομασία έχει δημιουργήσει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα σε αυτήν,  με  αποτέλεσμα την αναβολή των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου, και την εμφάνιση  προβλημάτων αστάθειας.

Αυτή η  πολιτική αστάθεια εύκολα δύναται να εξαπλωθεί στα Δυτικά αλλά και σε ολόκληρα τα  Βαλκάνια,  σε ότι αφορά και σχετίζεται με εθνικιστικές και αλυτρωτικές απαιτήσεις των μειονοτήτων, τονίζουν οι Γερμανοί .

Οι Ευρωπαίοι  υπουργοί Εξωτερικών υποστήριξαν ότι η Ελλάδα επιμένει για βέτο στο ζήτημα  της ονομασίας των Σκοπίων, κάτι όμως που είναι αντιπαραγωγικό  και  δεν είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές.

Ειδικότερα οι Γερμανοί « φίλοι μας» τονίζουν ( άκουσον-άκουσον) τόνισαν  ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν παγιδευτεί και  μόνο για λόγους αλληλεγγύης προς την Ελλάδα δεν έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με την ονομασία «Μακεδονία».

Οι ίδιοι «φίλοι» τονίζουν ότι 134 κράτη μέλη του ΟΗΕ , συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ,  Κίνα και  Ρωσία, έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με τοπ όνομα  «Μακεδονία».

Ο κ. Κοτζιάς μετά τη συνάντηση εξήγησε ότι το 1997 μόλις Ελλάδα ήρε το βέτο, για να γίνει η Τουρκία  μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  την επόμενη μέρα, οι υπόλοιποι  Ευρωπαίοι ανακοίνωσαν  ότι υπάρχουν  δημοκρατικά προβλήματα στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν προχωρούν  οι διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα .

«Έχει αποδειχθεί ότι, από το 1997 έως σήμερα , 19 χρόνια, και 17 χρόνια από το Τάμπερε και το Ελσίνκι, όπου είχε αρθεί το βέτο, τα προβλήματα της εποχής εκείνης  εξακολουθούν να υφίστανται και η Τουρκία του σήμερα δεν έχει αλλάξει  σχέση  με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ψάχνω ποιος ή τι φταίει. Έχω την  εκτίμηση , απαντώντας εν συντομία, όπως έκανα, με το επιχείρημα ότι αν δεν είχαμε  χρησιμοποιήσει το βέτο μας για το ζήτημα της ονομασίας, η ΠΓΔΜ ούτε και σήμερα θα ήταν  σταθερή . Οι εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας δείχνουν πόσο λάθος παράδειγμα αναφέρατε και πόσο λάθος προοπτική υπάρχει». Δήλωσε ο  Κοτζιάς στους Γερμανούς.

Ψεύτες και εκβιαστές από πάνω οι Γερμανοί και οι « φίλοι τους» προς την Ελλάδα για το ζήτημα της ΠΓΔΜ. Ούτε η  χώρα μας ούτε το βέτο αποτελούν πρόβλημα για την διάλυση εκ των έσω ενός πλήρους «κατασκευασμένου κρατιδίου».

Τα προβλήματα στην ΠΓΔΜ  υπάρχουν από το 1991 σε μια περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στην οποία  Βούλγαροι, Σέρβοι και Αλβανοί,  «σώνει και ντε» πρέπει να ονομάζονται «Μακεδόνες».

Δεν υπάρχουν ούτε αυτοί , ούτε οι Βόσνιοι και φυσικά ούτε οι Κοσοβάροι ( Αλβανοί). Εάν κινδυνεύουν τα Βαλκάνια αυτό γίνεται λόγω των εθνικιστών Αλβανών  και των σπόνσορων τους,  Αμερικανών και Γερμανών που θέλουν να ελέγξουν τα Βαλκάνια  «διώχνοντας»  ταυτόχρονα την Ρωσία.   Φυσικά και θα υπάρξει συνέχεια με ανάφλεξη της περιοχής λίαν συντόμως.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...