Αρχείο

Άκυρες κάποιες αποφάσεις της Συνόδου; Σύμφωνα με πληροφορίες Ιεράρχες που συμμετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο δεν υπέγραψαν σε κάποια τελικά κείμενα.

Το πρωί είχαμε δημοσιεύσει σχετικό κείμενο με κάθε επιφύλαξη, όμως ένα δημοσίευμα από το romfea.gr έρχεται να το υποστηρίξει, σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, υπήρξαν Μητροπολίτες πού συμμετείχαν στη Σύνοδο και δεν υπέγραψαν το τελικό κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ».

Δημοσιεύουμε παρακάτω στο άρθρο με τις πληροφορίες, ακόμα έχουμε επιφυλάξεις έως ότου υπάρξει επικοινωνία με τους αναφερόμενους Μητροπολίτες.sunodos-mitropolitis-pouden-upegrapsan

Στην Αγία Σύνοδο συμμετείχαν 156 Ιεράρχες και όχι 290

Συνολικά 156 Επίσκοποι και όχι 290 όπως ανακοίνωσαν οι Εκπρόσωποι στις συνεντεύξεις τύπου, συμμετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης.

Ο λόγος της διαφορά αυτής προέρχεται από το γεγονός ότι κάθε μια από τις δέκα συμμετέχουσες Εκκλησίες είχε το δικαίωμα να έχει 25 Επισκόπους, αλλά η Πολωνία, η Τσεχία και η Κύπρος δεν είχαν τόσους Ιεράρχες να συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες Ιεράρχες από την (Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κύπρου και του Πατριαρχείου Σερβίας) που συμμετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο δεν υπέγραψαν σε κάποια τελικά κείμενα.

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσική Εκκλησία σχολιάζοντας τα τελικά κείμενα, είπα ότι τα περιμένει και θα αποφασίσει σχετικά με την κατάστασή τους μετά από ενδελεχή έλεγχο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εκκλησίες που δεν συμμετείχαν στην Αγία Σύνοδο, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των Ορθοδόξων στο κόσμο.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει το κείμενο που δημοσιεύσαμε πριν λίγη ώρα από την Μητρόπολη Πειραιώς με τίτλο: Πρώτες θλιβερές διαπιστώσεις από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Φοβερά και τρομερά πράγματα όπως Συμπροσευχές, καταπάτηση Ιερών Κανόνων, παρουσία αιρετικών παρατηρητών και πολλά άρα έγιναν σε αυτή την αποκαλούμενη Μεγάλη και Πανορθόδοξη Σύνοδο, όπου μόνο αυτό δεν ήταν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ