Εθνικά θέματα

“Στριμώχτηκε” το ΥΠΕΘΑ με το κόστος της ελληνικής προεδρίας στη στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η ανάληψη της θέσης του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ από Έλληνα πανηγυρίστηκε δεόντως επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου. Κανείς μας δεν ασχολήθηκε με μια μικρή λεπτομέρεια. Ότι το κόστος της θέσης έπρεπε να το αναλάβουμε εμείς.

Επί κυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου είχαμε την διαμόρφωση της αποστολής που θα συνόδευε τον Έλληνα πρόεδρο Μ. Κωσταράκο. Η κριτική που ασκήθηκε είχε να κάνει με τον αριθμό του επιτελείου που θα τον συνόδευε. 20 τον αριθμό. Ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος δεν έδωσε σημασία και ενέκρινε την αποστολή.

Έδωσε όμως σημασία στο έγγραφο που έφθασε στο γραφείο του από τις οικονομικές υπηρεσίες με το οποίο υπήρχε αίτημα για χρηματοδότηση της αποστολής με ποσό άνω των 100.000 ευρώ. Ο Καμμένος το είδε, το ξανακοίταξε και έδωσε εντολή να εγκριθούν “τα απολύτως απαραίτητα”. Οι οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ ενέκριναν όπως μαθαίνουμε ένα ποσό περίπου της τάξεως των 40 χιλιάδων ευρώ. Για πόσο διάστημα καλύπτει και ποιες ανάγκες,  δεν γνωρίζουμε να σας το πούμε. Κι αυτό γιατί  έχουμε θέσει πολλές φορές στην νυν ηγεσία του ΥΠΕΘΑ το ερώτημα πόσο μας κοστίζει η ελληνική προεδρία. Απάντηση δεν έχουμε πάρει. Συνεπώς θα μείνετε κι εσείς κι εμείς -προς το παρόν- με την απορία.

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...