Εθνικά θέματα

Στο τέλος του έτους η ΕΚ θα «ξεκλειδώσει» ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την Άγκυρα-Πρόβλημα με τα υπόλοιπα 2 δις ευρώ !!

Μέχρι το τέλος του 2016 η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα  αποδεσμεύσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε βοήθεια από το μηχανισμό της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, δήλωσε ο Olivier Onidi, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής ένωσης για ζητήματα μετανάστευσης, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα  .

Ο εκπρόσωπος της ΕΚ τόνισε ότι πρόκειται για ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τον γενικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης , προσθέτοντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την συλλογή των  υπολοίπων  2.000.000.000 ευρώ που τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να καταβάλουν στην  Τουρκία, σύμφωνα με τη συμφωνία για την διακοπή της εισροής μεταναστών.

Όπως σημειώνει ο Onidi, προς το παρόν δεν υπάρχει συζήτηση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για τις μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία της Ένωσης σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι να καταστεί το σύστημα πιο αποτελεσματικό, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της διακίνησης ανθρώπων.

«Είναι ζωτικής σημασίας για την συνθήκη του  Δουβλίνου, η οποία σαφώς αναφέρει ότι  το κράτος μέλος στο οποίο φθάνει ένας μετανάστης, είναι υπεύθυνο για την διαβίωση του και την υγειονομική περίθαλψη», είπε Onidi.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της  ΕΚ, η συμφωνία αυτή  έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα για τις λεγόμενες χώρες διέλευσης.

Για το θέμα αυτό ο ίδιος θεωρεί ότι η συμφωνία για τη μετανάστευση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ο στόχος  είναι να σταματήσει τη ροή των μεταναστών που φτάνουν παράνομα στην ΕΕ, ιδίως μέσω του Αιγαίου, και να λυθεί αποτελεσματικά    το πρόβλημα με την νόμιμη είσοδο των μεταναστών στην ΕΕ, στο πλαίσιο του καθεστώτος «ένας έναντι ενός» , δηλαδή την επιστροφή κάθε λαθρομετανάστη από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά σε αντικατάσταση κάθε μετανάστη που έχουν ήδη καταχωρηθεί από τουρκικά στρατόπεδα», παρατήρησε ο Onidi.

Πάνω από 3,7 εκατομμύρια μετανάστες έχουν εισέλθει στο έδαφος της Τουρκίας και είναι σε στρατόπεδα προσφύγων .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης