Κόσμος

Στην Σλοβακία ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος απόσυρσης από την ΕΕ

Το ακραίο εθνικιστικό  δεξιό κόμμα στη Σλοβακία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία  για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος  με σκοπό  την αποχώρηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

Σύμφωνα με την νομοθεσία  της χώρας, για να πραγματοποιηθεί το εθνικό δημοψήφισμα  πρέπει να συγκεντρωθούν 350.000 υπογραφές από τους πολίτες της χώρας . Πράγμα σχετικά πολύ εύκολο .

Τα αποτελέσματα όμως του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικά για την κυβέρνηση της Σλοβακίας .

«Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την  δικτατορία των Βρυξελλών, είναι καιρός  και για την Σλοβακία να αφήσει επίσης αυτό το ναυάγιο του Τιτανικού με το όνομα « Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει η ανακοίνωση του Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στο δημοψήφισμα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, 51,9% ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την ψηφοφορία για το  Brexit και την διεξαγωγή δημοψηφίσματος , σειρά είχαν οι αναφορές για την αποχώρηση της  Γαλλίας από την ΕΕ από  την επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου» Marine Le Pen, η οποία  ζητεί την απόσχιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση , ενώ την ακολουθεί και η Ιταλία.

Πολλές χώρες μέλη της ΕΕ έχουν χάσει την πίστη τους στην «κοινοτική ψυχή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με  κύριο λόγο για τους Ευρωπαίους  την αδιαφανή και εκνευριστική  γραφειοκρατία, αλλά και  τους «συνεχείς» κανόνες που επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες, οι οποίοι θεωρούνται επαχθείς  .

Εκείνοι που υπερασπίζονται τη θέση ότι το βρετανικό δημοψήφισμα θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων έχουν απόλυτο δίκιο, αποδεικνύοντας ότι   οι Ευρωπαίοι έχουν άποψη και δεν «καταπίνουν αμάσητο» ότι τους  «σερβίρει» το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες.

Όλοι θέλουν να φύγουν  από την «γερμανική μπότα» του Βερολίνου και θα το πράξουν , μόνο η Ελλάδα όμως θα έχει μείνει με  τα  μνημόνια στα χέρια να χρωστάει 320 δις ευρώ σε χώρες και  στο ΔΝΤ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...