Αρχείο

Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας-Τουρκίας: Γερμανούς πολιτικούς συνέλαβε στην παρέλαση ομοφυλοφίλων στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο έλαβε  χώρα κατά την διάρκεια της  παρέλασης των ομοφυλοφίλων στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, 26 Ιουνίου, όταν η αστυνομία συνέλαβε αρχικά  το Γερμανό βουλευτή της  Bundestag από το κόμμα «Ένωση-90 /« πράσινοι»Volker Beck, αναφέρουν τα διεθνή  ΜΜΕ .

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων  DW, μαζί με άλλα μέλη της εκδήλωσης «Pride Week», η οποία είχε απαγορευθεί, οι  τουρκικές αρχές, συνέλαβαν τον Beck στην προσπάθεια του να εμποδίσει την σύλληψη  Τούρκων ακτιβιστών.

Η συνέχεια δόθηκε στα τουρκικά κρατητήρια μαζί με τους Τούρκους ομολόγους  του . Ο ίδιος μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα απελευθερώθηκε με παρέμβαση του γερμανικού προξενείου.

«Μεταξύ των προσωρινά κρατουμένων ήταν επίσης ο εκπρόσωπος της παράταξης "πράσινοι" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», Γερμανός πολιτικός Terry Rayntke, καθώς  και οι  εκπρόσωποι της οργάνωσης νεολαίας «Ένωση-90 /« πράσινη» Felix Banashak και Max Lux.

Σύμφωνα με τον Rayntke, η τουρκική αστυνομία συμπεριφέρθηκε «πολύ επιθετικά», και  στο τέλος παρενέβη και έσωσε την  κατάσταση το γερμανικό Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η αστυνομία συνέλαβε επίσης πολλούς  Τούρκους ακτιβιστές και έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, ο οποίοι  συμπεριφέρθηκαν ειρηνικά.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί  προσπάθησαν  να παρεμποδίσουν το έργο των ξένων δημοσιογράφων, διώχνοντας τους από την παρέλαση και απειλώντας τους  με την χρήση  κανονιών νερού.

Οι Γερμανοί πολιτικοί γνώρισαν από «πρώτο χέρι» την τουρκική «φιλοξενία» και συμπεριφορά και κατανόησαν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζει να εισέλθουν στην ΕΕ.

Όσο για την εκδήλωση αυτή καθεαυτή εφόσον δεν είχε δοθεί έγκριση δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ