Αρχείο

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το «εναέριο χέρι» της Άγκυρας- το τουρκικό UAV Bayraktar που ολοκλήρωσε επιτυχώς 4.000 ώρες πτήσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Πυρετωδώς ετοιμάζουν οι τουρκικές εταιρείες την επιχειρησιακή ετοιμότητα του  UAV Bayraktar το οποίο αποτελεί μέγα κίνδυνο για τις τεθωρακισμένες δυνάμεις μας στον Έβρο και τα νησιά.

Το Bayraktar TB2 μη επανδρωμένο εναέριο όχημα  (UAV) ολοκλήρωσε  επιτυχώς 4000 ώρες πτήσης, γράφει  σήμερα ο τουρκικός τύπος .

Τον Απρίλιο, το τουρκικής κατασκευής UAV  που κατασκευάζεται  σε συνεργασία με την εταιρεία  Kale-Baykar , εκτόξευσε με επιτυχία έναν «έξυπνο πύραυλο» τύπου MAM-L οπλισμένο με αντιαρματική  κεφαλή για πρώτη φορά κατά την διάρκεια μιας δοκιμής.

Η δοκιμή  του πυραύλου πραγματοποιήθηκε σε ένα ειδικό πεδίο βολής  κοντά στο Ικόνιο, και αναπτύχθηκε από την γνωστή εταιρεία ROKETSAN. Το Bayraktar TB2 εξαπέλυσε πύραυλο κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά χωρίς εκρηκτική κεφαλή .

Στις  εν εξελίξει εναέριες και βλητικές δοκιμές, το  μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναμένεται να φέρει πρόσθετα πυρομαχικά. Πρόκειται για τους αντιαρματικούς πυραύλους νέας γενιάς MAM-L και MAM-C, που αναπτύχθηκαν  από την Roketsan , και ζυγίζουν  22,5 κιλά ο καθένας.

Ο πύραυλος  καθοδηγεί  την κεφαλή, που ζυγίζει 10 κιλά, και μπορεί να χτυπήσει  στόχο σε απόσταση  8 χιλιομέτρων. Ως κύριο πεδίο βολής  αυτού του UAV   οι Τούρκοι προετοιμάζουν  να το χρησιμοποιήσουν στα σύνορα με την Συρία .

Το πρώτο εξοπλισμένο  μη επανδρωμένο εναέριο όχημα  (UAV), «Bayraktar TB2», καθιστά την Τουρκία την πέμπτη χώρα στο κόσμο η οποία διαθέτει UAV αυτού του τύπου.

Το Drone αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα παραχθεί  μαζικά , δίνοντας την δυνατότατα στον τουρκικό στρατό να στοχοποιεί και να εξουδετερώνει άρματα μάχης σε μέγιστη απόσταση των 8 χλμ .

Σε αυτήν την απόσταση τα πληρώματα των αρμάτων,  δεν δύναται να εντοπίσουν και να βάλλουν εναντίον του συγκεκριμένου μη επανδρωμένου αεροχήματος .

Η απάντηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να είναι άμεση και ταχύτατη, δεδομένων των «προθέσεων» των Τούρκων σε Έβρο , Αιγαίο και Κύπρο. Οφείλουμε να προβούμε στην άμεση αγορά αναλόγου επιπέδου αεροχημάτων για να έχουμε την δυνατότατα ισόποσης «ανταπόδοσης »,  τουλάχιστον.

Τι να  το κάνουμε εάν διαθέτουμε  ένα από τα καλύτερα άρματα του κόσμου , όπως είναι τα  Leopard -2 HEL , όταν δεν μπορούμε να τα «προστατεύουμε» αποτελεσματικά ;

Για αυτούς που κατανοούν,  εάν η Ελλάδα ξεκινήσει  τώρα πρόγραμμα κατασκευής εξοπλισμένου UAV , αυτό θα διαρκέσει κάποια χρόνια . Ενωμεταξύ η Τουρκία θα διαθέτει σε λίγους μήνες υπεροπλία με την μαζική παραγωγή του UAV Bayraktar  θέτοντας σε κίνδυνο τις μονάδες μας σε Έβρο και νησιά. 

Η άμεση απάντηση με αγορά ικανών εναέριων εξοπλισμένων συστημάτων είναι η μόνη σώφρονα απάντηση σύμφωνα με την στρατηγική επιστήμη , από μία οποιαδήποτε χώρα που θα μας το προσφέρει στην καλύτερη τιμή μαζί με την τεχνογνωσία.   

 

https://youtu.be/aTD-Tydcd64

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...