Αρχείο

Προκλητικές δηλώσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Ν.Ξυδάκη: «Δεν είναι έλλειψη σεβασμού το να αναγνωσθεί απόσπασμα του Κορανίου στη Αγιά Σοφιά» (βίντεο)


Σε προκλητικές δηλώσεις αβάντα στις τουρκική θρασύτητα προχώρησε ο Νίκος Ξυδάκης ο οποίος είναι και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ερχόμενος σε σύγκρουση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σε αντίθεση με το ΥΠΕΞ που καταδίκασε την ενέργεια αυτή, ο Νίκος Ξυδάκης  είπε το απίστευτο ότι η ανάγνωση του Κορανίου δεν ήταν «κάτι τραγικό»!
«Το να αναγνωστεί ένα απόσπασμα του Κορανίου δεν είναι κάτι το τραγικό. Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες» δήλωσε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε «το να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο δεν είναι έλλειψη σεβασμού».

Αντίθετα το Υπουργείο Εξωτερικών είπε σχετικά:
«Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ζητήσει την παραίτηση του Ν.Ξυδάκη....

Δείτε το σχετικό βίντεο από τον enikos.gr

https://www.youtube.com/embed/SI7d7Si_CxI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...