Κόσμος

ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ! Η πολιτική ελίτ στην Ελλάδα εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το BREXIT σε αντίθεση από τον απλό λαό

Οι Έλληνες πολιτικοί από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας μας  εκφράζουν  την  μεγάλη και έντονη ανησυχία τους  για την γενναία  απόφαση των Βρετανών πολιτών , οι οποίοι δεν επιθυμούν την «γερμανική μπότα» στην χώρα τους.  

Οι απλοί Έλληνες πολίτες όμως  , μεροκαματιάρηδες, απλοί εργαζόμενοι , χαιρέτισαν  την κίνηση των Βρετανών που επιζητούν μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη χώρα, από την Φράου Μέρκελ, το Β.Σόιμπλε και την παρέα τους.

Σε  συνέντευξη στο Sputnik , ο πολιτικός αναλυτής Νικόλαος Στέλειας  δήλωσε ότι η κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των πολιτικών  στην Ελλάδα, ενώ οι απλοί άνθρωποι της χώρας πανηγύρισαν την απόφαση αυτή.

Η συνέντευξη αυτή ανέλυσε την κατάσταση μετά το βρετανικό  δημοψήφισμα της  περασμένης Πέμπτης, στο  οποίο  το 51,9 τοις εκατό των ψηφοφόρων δήλωσε  υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πολιτικός αναλυτής  ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο,  λέγοντας ότι «η αίσθηση ενός κοινού οράματος και ενός κοινού μέλλοντος των ευρωπαϊκών λαών θα δώσει την θέση τους στην υποτιθέμενη ασφάλεια του εθνικού απομονωτισμού» και ότι «αυτός ο δρόμος είναι ένα αδιέξοδο» .

Ποιος το λέει αυτό,  ο άνθρωπος που κατηγορούσε την ΕΕ για τα πάντα και ο ίδιος άνθρωπος που προκηρύξε δημοψήφισμα  το οποίο στην ουσία αφορούσε την παραμονή ή αποχώρηση της Ελλάδος από το πρόγραμμα διάσωσης,   ίσως όμως και από  την ίδια την ΕΕ.

« Μιλώντας για αυτό το ζήτημα , ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θέση του κόμματός του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Την στάση αυτή συμμερίζονται και πολλά μέλη της αντιπολίτευσης της χώρας», είπε ο ίδιος.

Ο αναλυτής  πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ,οι  εκπρόσωποι του υπερεθνικιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και του Κομμουνιστικού  Κόμματος  Ελλάδας υπερψήφισαν την βρετανική αποχώρηση σε μια ιδιότυπη «ταύτιση απόψεων».

Η Χρυσή Αυγή αποκάλεσε το Brexit ως «πολύ θαρραλέο βήμα», ενώ οι κομμουνιστές δήλωσαν ότι «αυτή η εκκολαπτόμενη  κίνηση έδειξε ότι η ΕΕ στη σημερινή της κατάσταση δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει με την ίδια μορφή» .

Η  αντίδραση του απλού ελληνικού λαού στο  Brexit ήταν σημαντικά διαφορετική από τη θέση των ελληνικών αρχών.

«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν εξαντληθεί από την ασταθή κατάσταση στη χώρα τους, η οποία εμμένει στην πολιτική της λιτότητας. Από την πλευρά του ελληνικού λαού του η επιθυμία της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ ήταν δικαιολογημένη, λογική και είχε ήδη καθυστερήσει», είπε ο πολιτικός αναλυτής.

Ο Στέλιας  επισήμανε επίσης την ανησυχία και την απογοήτευση στην Κύπρο λόγω του Brexit, αναφερόμενος στην ιδιαίτερη σχέση μεταξύ της Κύπρου  και του Ηνωμένου Βασιλείου .

Υπενθύμισε ότι το νησί ήταν κάποτε  βρετανική αποικία, και ότι ένας αριθμός των βρετανικών στρατιωτικών βάσεων παραμένουν σε αυτό . Χιλιάδες Κύπριοι ζουν σήμερα στη Βρετανία με διαβατήρια της ΕΕ, και πολλοί Βρετανοί διαμένουν σήμερα στην Κύπρο.

Η ουσία όμως παραμένει και αφορά την εμφάνιση μιας νέας πραγματικότητας , σύμφωνα με την οποία ότι και να λένε τα ευρωπαϊκά και ντόπια «κοράκια», η αρχή έγινε, και  από εδώ και στο εξής αργά η γρήγορα όλα θα αλλάξουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ