Κόσμος

Ο ISIS ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Τεράστια ποσότητα «μαύρου χρήματος» κυκλοφορεί στην χώρα με προορισμό τον ισλαμικό στρατό

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Οι βουλγαρικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας και αντικατασκοπίας ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν υποψίες  σχετικά με σοβαρές οικονομικές  δραστηριότητες που αφορούν την ισλαμική  τρομοκρατία στην χώρα, αναφέρει ο τύπος.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγο μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης  των βουλγαρικών υπηρεσιών για το 2015, που αφορούσε την  δραστηριότητα του τμήματος της χρηματοοικονομικών πληροφοριών, η οποία κρούει «καμπάνες» σχετικά με το γεγονός ότι  υπάρχουν βάσιμες υποψίες για δραστηριότητες που συνδέονται με την τρομοκρατία  στη Βουλγαρία.

Υπάρχει μόνο η αμφιβολία που βασίζεται στην κρίση του τμήματος, όμως ο   αυξημένος όγκος  πληροφοριών περί στενότατης   συνεργασίας  βουλγαρικών  φυσικών προσώπων σε χρηματοοικονομικές  δραστηριότητες του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (IS) , έχει θέσεις σε συναγερμό την κυβέρνηση της χώρας.

Η ανακοίνωση των γειτόνων έχει κινητοποιήσει ταυτόχρονα και τις αντίστοιχες  ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών λόγω του μεγάλου αριθμού ελληνικών εταιρειών ( 60.000)  που δραστηριοποιούνται στην γειτονική χώρα.

Επίσης υπενθυμίζουμε το μεγάλο αριθμό Τουρκόφωνων στα νότια της Βουλγαρίας , οι οποίοι έχουν «στενές επαφές» με τους Έλληνες μουσουλμάνους υπηκόους της Θράκης,  και με δεδομένη της στάση της Άγκυρας  το σκηνικό «περιπλέκεται» άκρως επικίνδυνα   .

images

Η εν λόγω έκθεση των Βουλγάρων υποστηρίζει ότι, λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον, τον κίνδυνο διακίνησης οικονομικών κεφαλαίων  με στόχο την χορηγία της τρομοκρατίας , ποσότητες χρημάτων  κάνουν την διαδρομή  δια μέσου του ήδη «προβληματικού» βουλγαρικού χρηματοπιστωτικού  συστήματος σε " ύποπτα άτομα  " .  Το « ξέπλυμα» χρήματος γίνεται όλο και μεγαλύτερο φέρνοντας την Αλ Κάιντα όλο και εγγύτερα στα Βαλκάνια.

Τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας αναφέρουν ότι , «όσον αφορά τις υποψίες που προκύπτουν σε σχέση με τις πολλές μεταβιβάσεις μεγάλων ποσών  που εισπράττονται / παραδίδονται  μέσω του συστήματος μεταφοράς χρημάτων ( Western Union) προκύπτουν ότι πραγματοποιούνται συναλλαγές  από άτομα που  συνδέονται με την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και ειδικά του  ισλαμικού κράτους.

Τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα, με τις πληροφορίες να διοχετεύονται προς τις αρμόδιες βουλγαρικές υπηρεσίες πληροφοριών (DANS).

"Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στη Μέση Ανατολή (κυρίως στη Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη), τα κεφάλαια που εισέρχονται στη χώρα μέσω του συστήματος μεταφοράς χρημάτων,   θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν  τόσο για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας όσο και για εδραίωση άνομων σχεδίων «ισλαμικής διείσδυσης» στην Βουλγαρία", αναφέρει η έκθεση των Βουλγάρων .

Έγκυροι αμυντικοί  αναλυτές διαβλέπουν ότι πίσω από την μεταφορά μεγάλων ποσών χρημάτων κρύβονται σχέδια «μετακίνησης » της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια,  προσπάθεια «οικονομικής επίθεσης» στην Βουλγαρία, για την δημιουργία «φυτώριου» στελεχών της οργάνωσης.

Ενδεχομένως μετά την Λιβύη οι τζιχαντιστές να προσπαθήσουν να κτυπήσουν στην περιοχή μας έχοντας ως  κύριες έδρες , την  Βοσνία αλλά και το Κοσσυφοπέδιο, στην προσπάθεια τους  να «βάλλουν φωτιά στην Ευρώπη».

Η Ελλάδα σε μια τέτοια περίπτωση κινδυνεύει περισσότερο από όλους λόγω θέσεως και φυσικά λόγω της μεγάλης  οικονομικής κρίσης .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...