Κόσμος

Ο Ρώσος Πατριάρχης έστειλε συλλυπητήρια στον Ερντογάν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το περιστατικό στην Κων/πολη

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη για την τρομοκρατική ενέργεια στο αεροδρόμιο "Ατατούρκ", αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Είμαι βέβαιος ότι η τρομοκρατία δεν έχει μέλλον», είπε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Σημείωσε ότι «το τέλειο έγκλημα δεν έχει καμία δικαιολογία», και «οι άνθρωποι με καλές προθέσεις  ποτέ δεν θα αποδεχθούν την τρομοκρατία ως μέσο για την επίτευξη των  οποιοδήποτε στόχων .  Σε αυτές τις πένθιμες ημέρες εύχομαι τις οικογένειες και στους φίλους των νεκρών και των τραυματιών, καθώς και όλους τους λαούς της Τουρκίας,  θάρρος,  δύναμη και  σθένος σε αυτήν την διαρκή δοκιμασία»,  είπε ο Ρώσος Πατριάρχης.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας απηύθυνε επίσης μήνυμα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η  έδρα του οποίου είναι στην Κωνσταντινούπολη.

«Καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές ενέργειες που κατέληξαν σε  αυτό το ειδεχθές έγκλημα, θρηνούμε μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που είναι θύματα της επίθεσης,  στους κατοίκους και τους επισκέπτες στον  καθεδρικό ναό της πόλης σας», είπε  ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας .

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτά τα τραγικά γεγονότα επιτρέπουν μια ιδιαίτερα πλήρη επίγνωση της ανάγκης να διατηρηθεί η πνευματική ενότητα και την αμοιβαία υποστήριξη με προσευχή, βοηθώντας να ξεπεραστούν  όλες αυτές οι δοκιμασίες  που αποστέλλονται σε μας».

Οι τρεις εκρήξεις στον  διεθνή τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της 28ης Ιουνίου συντάραξε την Τουρκία. Καμικάζι άνοιξαν πυρ εναντίον των επιβατών  με αυτόματα όπλα, ενώ στη συνέχεια πυροδότησαν τον  εκρηκτικό μηχανισμό. Στην τρομοκρατική ενέργεια  σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι , μεταξύ των οποίων 13 ξένοι, ενώ  239 τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...